avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 55, lit. b si rezolutie \"DA,CU PREAVIZ 20 ZILE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 55, lit. b si rezolutie "DA,CU PREAVIZ 20 ZILE CONFORM LEGII"

Buna ziua
Am solicit pe 11/11/2016 ca pe data de 30/11/2016 sa incetez activitatea conform art. 55, lit. b din Codul Muncii. Rezolutia directorului este "DA ; CU PREAVIZ 20 ZILE ; CONFORM LEGII". Pot pleca pe 30/11/2016 fara probleme sau trebuie sa respect preavizul de 20 zile???
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 15 Noiembrie 2016
Angajatorul nu a fost de acord cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor si atunci trebuie sa respectati termenul de preaviz din contract.
Conform legii termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 20 de zile, prin urmare poate fi si mai mic daca angajatorul este acord.
Pe cererea de incetare a c.i.m. cu acordul partilor nu se poate scrie cu preaviz si nici nu se poate transforma de catre angajator in cerere de demisie.

In acest caz, salariatul trebuie sa formuleze o noua cerere de incetare a c.i.m. dar prin demisie.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
pe 02/12 trebuie sa ma prezint la noul loc de munca ; daca angajatorul vrea sa respect cele 20 zile de preaviz pot ca de pe data de 02/12 sa nu ma mai prezint la vechiul loc de munca?!? stiu ca aceasta actiune a mea va atrage desfacerea contractului disciplinar ; daca nu ma prezint la noul loc de munca pe 02/12 risca sa-l pierd (numirea la noul loc de munca se face pe data de 02/12) ; in revisal de pe data de 02/12 voi figura cu absenta nemotivata ; in acest caz pot fi numita la noul post/noul loc de munca in functie?!? VA MULTUMESC
Da, puteti proceda asa cum ati mentionat in mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi depun demisia in timp ce sunt in concediu postnatal? sarlota sarlota Buna ziua! As dori sa intreb daca din concediul postnatal pot sa imi depun demisia la actualul loc de munca dar fara sa mai stau in preaviz? Mi-am gasit un ... (vezi toată discuția)