avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Referitor la HG 767/2016
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Referitor la HG 767/2016

Buna ziua!
Am citit acum HG 767/2016 care modifica 1425 prin scurtarea timpului de instruire de la 8 h la 1 ora.
Intrebarea mea este, instruirea periodica la cat timp se va face?
De exemplu eu fac instruirea personalului de executie la 3 luni acum. Incepand de acum pot sa fac la 6 luni sau un an?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi placuta
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:34, 15 Noiembrie 2016
Nu ati citit cu atentie actul normativ.
-art.96 al.(2) (modificat) prevede: "Intervalul intre 2 instruiri periodice si periodicitatea instruirilor va fi stabilita prin programul de instruire prevazut la art. 15 al.(1) pct.8 in functie de caracteristicile locului de munca si/ sau postului de lucru.
Daca pana acum faceati instruirea periodica la 3 luni, nu vad care ar fi motivul sa faceti instruirea la 6 luni, in conditiile in care mai nou instruirile se fac pentru minim 1 ora. Poate ar fi util sa reganditi programul de instruire si sa faceti chiar lunar instruirea periodica, tocmai in ideea ca aceasta instruire va dura minim 1 ora si nu cel putin 8 ore.
Masura legislativa de a impune o instruire de minim 1 ora este introdusa pentru constientizarea angajatorlor si pentru adaptarea instruirilor la riscurile existente la locurile de munca/ posturile de lucru/ pentru anumite meserii periculoase, nu pentru a se renunta la instruiri (cum din pacate, s-a perceput) sau ca toate instruirile sa se faca in timp de 1 ora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruirea periodica ssm si su laritzu laritzu Buna ziua, Imi puteti spune daca este obligatoriu ca instruirea periodica sa se faca la 3 luni sau se poate face si mai rar ? As avea nevoie si de articolul ... (vezi toată discuția)
Functionar public -inspector ssm DIRE DIRE Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca se poate.Sunt functionar public la un compartiment din cadrul unei primarii si prin dispozitia primarului am fost numita ... (vezi toată discuția)
Instruirea ssm marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am fise de instruire pe care instruirea periodica sa facut din doua in doua luni (Ex. ian, martie, mai, iulie, etc) Nu am mai intalnit asa ceva. ... (vezi toată discuția)