avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Functionar public -inspector SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Functionar public -inspector SSM

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati daca se poate.Sunt functionar public la un compartiment din cadrul unei primarii si prin dispozitia primarului am fost numita sa ma ocup si de SSM.Mentionez ca am Certificat de Absolvire pentru ocupatia inspector in domeniul SSM cu durata de 90 ore.Suntem 17 salariati.O alta intrebare pentru paznicii de noapte la ce perioada se face instruirea periodica? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 12:20, 28 Octombrie 2017
Studiati legislatia din domeniul ssm - Legea nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Cerintele minime de securitate si sanatate in munca si apoi reveniti cu intrebari la concret.
Ca sa puteti presta in mod legal activitatea de lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie trebuie sa indepliniti conditiile prevazute in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 21 Pentru a putea să desfăşoare activităţile de prevenire şi protecţie, lucrătorul desemnat trebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit prevederilor art. 49
-art. 49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).
Perioada la care se efectueaza instruirea periodica se stabileste prin instructiunile proprii ssm.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada la care se efectueaza instruirea periodica nu se mai face prin instructiuni proprii,articolul care prevedea acest lucru (art 92 alin. 2) fiind modificat prin HG 767/2016.
Angajatorul are obligatia intocmirii “Programului de instruire – testare” care sa cuprinda durata instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, pentru fiecare dintre cele 3 faze,inclusiv a instruirii periodice suplimentare, stabilirea intervalul dintre doua instruiri periodice si periodicitatea verificarii instruirii etc, program de instruire – testare datat si aprobat de catre angajator, conform prevederilor Hotararii nr. 767/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sistemului asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si al securitatii si sanatatii in munca.

ART. 96 din NM de aplicare a Leg. 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu completari si modificari

(2) Intervalul dintre două instruiri periodice şi periodicitatea verificării instruirii vor fi stabilite prin programul de instruire-testare elaborat la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) pct. 8, în funcţie de condiţiile locului de muncă şi/sau postului de lucru.
----------
Alin. (2) al art. 96 a fost modificat de pct. 5 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 767 din 19 octombrie 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 838 din 21 octombrie 2016.

(2^1) Intervalul dintre două instruiri periodice nu va fi mai mare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie privind instruirea periodica marcelandrei19 marcelandrei19 De curand am fost informat pe e-mail-ul de serviciu ca s-a emis o \\"Dispozitie...\\" si sunt responsabil cu instructajul periodic pentru colegii de ... (vezi toată discuția)
Cine poate completa fisele ssm? kra kra Care este articolul din Lege care precizeaza ca fisele de SSM trebuie completate de catre persoanele cu calificare in domeniu? Stiu ca era un articol care ... (vezi toată discuția)
Responsabil protectia muncii - responsabilitati conducator al locului de munca in domeniul ssm S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: De ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii(eu sunt conducator de grup dar in ... (vezi toată discuția)