avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cerere precizatoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cerere precizatoare

buna ziua,as vrea sa ma lamuriti ce se poate face si ce inseamna aceasta cerere depusa de asoc de proprietari la cererea de chemare in judecata impotriva mea,mai exact asociatia a luat o hotarare de a strange un fond special in valoare de 50 lei lunar pentru ca dezvoltatorul ansamblului Confort City mai exact Negoita,nu isi plateste cotele indivize la apartamentele care le mai are in bloc (cca 3 apartamente si subsolul).Intre timp aceste apart. au fost confiscate de anaf dar eu nu am fost de acord cu plata fondului special de 50 lei in fiecare luna de anul trecut începând acest lucru,eu am platit doar cheltuielile mele fara acest fond la care s-au adaugat si penalizari.Am fost chemat la judecata la judecat.Cornetul si chiar nu inteleg daca este normal ,ce se poate face?deci repet eu cheltuielile mele le-am achitat,va rog mult sa ma ajutati cu un sfat
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 18:09, 15 Noiembrie 2016
Buna ziua,
daca ati fost chemat in Judecata trebuie sa primiti de la Judecatorie cererea de chemare in judecata(formulata de Asociatie) cu mentiunea ca in termen de 25 de zile (de la data primirii-data postei de pe plic) sa formulati Intampinare. Mai exact, sa raspundeti la ceea ce se invoca in cerere, sa mentionati punctul Dvs. de vedere si probele de care intelegeti sa va folositi( inscrisuri si/sau martori)
Hotararea pentru strangerea fondului respectiv a fost luata in cadrul adunarii generale sau a fost o decizie a comitetului executiv?
Atat hotararile AG cat si deciziile CEX sunt obligatorii pentru toti proprietarii atata timp cat respecta prevederile legale.
Strangerea unui fond pentru plata cotelor de intretinere pentru alt proprietar este netemeinica si ilegala.
Asociatia avea obligatia sa impuna penalitati proprietarului respectiv pentru neplata cotelor de intretinere si sa il dea in judecata daca nu si le achita.
Cu alte cuvinte, asociatia a gresit adrisantul!
Nu va ramane decat sa va aparati si sa prezentati instantei ca hotararea respectiva este ilegala.
Formulati intampinare in care solcitati respingerea actiunii invocand motive de nelegalitate a hotararii asociatiei.
Respingerea hot. AG se poate face de catre orice proprietar in anumite conditii (daca cererea de respingere este facuta in interiorul intervalului de 45 de zile de la afisare/comunicarea acesteea la avizierul as. prop.) altfel, bay-bay...

Ce nu inteleg eu : subsolul, de obicei face parte din spatiile comune, deci nu poate fi al lui dom' N... , asadar nu poate fi confiscat. Explicati cu este cu acest subsol.
Daca acel subsol este de fapt un spatiu cu incaperi cu alta destinatie (birouri, spatii de depozitare), atunci s-ar putea sa fie confiscate si acestea. In acest sens, trebuie sa va uitati in documentele blocului, in cartea tehnica, in intabulari, sa vedeti ce este prop. comuna si ce este prop. individuala.

Daca este asa cum ziceti:
- as. prop. trebuia sa includa pe lista de plata si spatiile nevandute, proprietar musiu
N... , cu debite formate din intretinere + penalizari; nu este tarziu nici acum sa se recalculeze aceste costuri, dar ma intreb cine o sa le mai achite pentru ca am "vazut" pe forum nenumarate cazuri in care spatii, locuinte, etc. odata confiscate, devin libere de sarcini, deci cei care le achizitioneaza pleaca cu cheltuielile din zero !!!
- dvs. trebuia sa va achitati toate sumele trecute pe lista de plata (aceste sume poarta denumirea de obligatii de plata ale proprietarului respectivei locuinte; ceea ce iar nu inteleg, este faptul ca nu pot sa accept cum ati fost actionat in instanta doar pentru neachitarea acelui fond special - care s-a intins pe ce perioada si ce suma a rezultat? Si de fapt ce s-a facut cu acel fd. special daca cele 3 apt. + subsolul nu "consumau" utilitati si servicii? Sau consumau ? Precizati.
Eu nu inteleg cum unii proprietari au votat in adunarea generala strangerea unui fond special pentru plata cotelor la intretinere pe care le datoreaza un alt proprietar!!
In hotararea respectiva se precizeaza cum se vor restitui banii sau este de fapt o sponsorizare pentru Dinamo?

Alte discuții în legătură

Boxa subsol bloc toderita toderita Buna ziua, in anul 2014 am inceput sa ne construim noi propietari la subsol boxe( pt ca nu existau).Am discutat ca dupa ce se termina de construit sa platim ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul de bloc alin_ceuca alin_ceuca Buna ziua, Avem o problema cu administratorul blocului in care locuiesc (adica, pe scara 3), blocul are 3 scari si fiecare se administreaza singura, dar nu ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)