Buna ziua ! Voi incerca sa fiu cat mai scurt si concret in legatura cu acest subiect :
Am inceput sa am suspiciunea ca site-ul de publicitate OLX incearca sa isi pacaleasca clientii care aleg sa plateasca pentru promovarea anunturilor pe primele pagini.
Am doua laptop-uri la vanzare pe OLX si pentru unul am optat sa platesc 6 euro pentru promovarea anuntului, pentru celalalt laptop nu.
Laptopul pentru care am ales sa promovez anuntul are urmatoarele statistici pe OLX :
Vizualizari: 139
Nr. de telefon: 16
Interesati: 1
Laptopul care nu este promovat are urmatoarele statistici:
Vizualizari: 54
Nr. de telefon: 0
Interesati: 0
Problema este urmatoarea: Pentru laptopul care este promovat, nu am fost sunat de nimeni si nici contactat prin mesaj, desi aparent 16 oameni mi-au luat numarul de telefon ( ciudat, nu ? ) . Pentru laptop-ul fara promovare am fost contactat atat prim mesaj cat si telefonic desi in statistica apare ca NIMENI nu a luat numarul de telefon ...
Inteleg ca nu am nicio dovada ca ceva ar fi in neregula , momentan am doar suspiciuni ,dar as dori sa stiu daca pot face ceva in vederea verificarii corectitudinii acestui sistem de promovare. Eu unul cred ca odata ce alegi acest sistem si platesti, cei de la OLX ori iti pun ei automat vizualizari si iti umfla statisticile pentru a te face sa crezi ca intradevar te ajuta promovarea anuntului si faptul ca ai platit in plus , ori poate platesc oameni care sa intre la anunturile promovate si astfel sa umfle statisticile. Exista vreo cale de a apela la vreo institutie care sa ii poata verifica desi nu am practic dove , doar suspiciuni?
Da, chiar este imposibil deoarece in anuntul promovat am numarul meu de telefon,iar in celalalt anunt am alt numar de telefon care apartine unui coleg de munca ce m-a rugat sa ii pun la vanzare laptop-ul . Aceste doua anunturi sunt singurele active, altte anunturi nu am mai avut in acest an.