avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Carte de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Carte de imobil

Obligativitate trecerii in cartea de imobil
Buna ziua...am si eu o problema...cu presedintele asociatiei de locatari...pt ca este o persoana imposibila si imi tot hartuieste chiriasii...Pt a nu mai dori ca si chiriasii mei sa intre in contact cu el m-am hotarat sa imi pun viza de flotant pe CI si sa zic ca locuiesc acolo si la mine poate sa vina cine vrea...fara ca eu sa fiu nevoit sa ii dau copia dupa CI a celui ce vine pt a fii trecut in cartea de imobil...ma refer ( am citit legea si stiu de obligativitatea de a trece in cartea de imobil) dar nu imi lasa legea o portita?...sa zic ca eu stau acolo si stau cu cine vreau (evident ca este un chirias si nu e asa) dar vreau sa mint...pt a evita alte conflicte...pot avea aceasta portita?...mentionez ca sunt trecut 2 pers la intretinere chiar daca sta numai 1...toate sunt platite si nu sunt nici un fel de probleme de tulburare a vecinilor sau altfel de probleme...pur si simplu numai vreau ca presedintele sa intre in contact cu chiriasii mei...daca are vreo problema sa ma contacteze pe mine...in acest scop nu am vreut sa dau o copie de CI a persoanei care locuieste acolo...bineanteles ca am fst reclamat la politie...totusi pot avea dreptate daca zic ca eu stau acolo si nu trebuie sa dau copiile tuturor ce vin la mine indiferent pe ce perioada ...multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
americanux, utilizator
Cel mai recent răspuns: americanux , utilizator 15:24, 16 Noiembrie 2016
Mai exista asa ceva?
Din cate stiu eu NU!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
americanux a scris:

.bineanteles ca am fst reclamat la politie...totusi pot avea dreptate daca zic ca eu stau acolo si nu trebuie sa dau copiile tuturor ce vin la mine indiferent pe ce perioada ...multumesc

Dispozitia in vigoare prevede obligatia ca orice persoana care locuieste in imobilul de locuit in comun provizoriu sau definitiv mai mult de 15 zile/luna sa se inregistreze in cartea de imobil
Unde este lege nu este tocmeala
Daca politia constata ca o persoana nu este inregistrata in cartea de imobil,poate aplica sanctiune pecuniara proprietarului apartamentului,in temeiul disp L nr 61/1991

Din pacate mai exista!... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari. buna seară! vin cu o problemă suficient de mare încât să ... Bogdanel23 Bogdanel23 Buna seară! Vin cu o problemă suficient de mare încât să macin și să mă frământ in fiecare zi și anume: REFUZUL PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI DE ... (vezi toată discuția)