avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fișă aptitudini
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fișă aptitudini

Dacă vreau să fac voluntariat pentru Ambulanță trebuie neapărat fișa aceasta de aptitudini?
Îmi cere să fac analizele HIV, HVB, HVC, sunt foarte scumpe.
:D
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:46, 15 Noiembrie 2016
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza intomirea, semnarea, parafarea si semnarea de catre medicul specialist de medicina muncii a fisei de aptitudine in munca in vederea angajarii.
Fisa de aptitudine se intocmeste in baza fisei cu riscurile profesionale existente la locul de munca/ postul de lucru, intocmita de catre angajator cu care lucratorul se prezinta la medic in vedere examinarii medicale pentru angajare.
Examinarile medicale in vederea angajarii se platesc de catre angajator, nu de catre viitorul angajat.
Dvs. doriti sa prestati activitate de voluntariat, caz in care pentru a putea desfasura activitatea la ambulanta sunteti asimilat lucratorilor. Vi se intocmeste un contract de voluntariat prevazut in legea voluntariatului nu un contract individual de munca prevazut in Codul muncii. In acest caz este nevoie de fisa de aptitudine a viitorului voluntar, iar analizele medicale/ examinarea medicala trebuie platite de catre angajatorul care doreste sa beneficieze de serviciile dvs. de voluntariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare boli la angajare roxana69 roxana69 Inainte de semnarea contractului de munca viitorul angajat are obligatia de a anunta angajatorul daca are vreo boala (boala care nu-i afecteza capacitatea ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor servicii medicale ionutz60 ionutz60 Buna seara, Societatile comerciale care au 2 angajati cu CIM sunt obligate sa aiba un contract semnat cu un furnizor de medicina muncii care sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)