avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare instanta

Buna ziua,
Instanta, prin citatie trimisa partilor, spune: "sunteti chemat in aceasta instanta, , cu mentiunea de a va prezenta personal la termenul de judecata fixat".
In cazul in care partile sunt in imposibilitatea efectiva de a se prezenta: una este in varsta de 89 de ani(recent operata la cap) iar cealalta parte locuieste in strainatate. Persoana din strainatate are mandatar in Romania(procura autentica).
Intrebari:
1. Persoana varstnica poate mandata pe cineva expres pentru acest dosar sa o reprezinte in instanta( procura autentica)?
2. Daca da, persoana mandatata poate fi aceeasi cu persoana mandatata de cealalta parte?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 15 Noiembrie 2016
Da daca nu au interese contrare pot mandata aceeasi persoana printr o procura autentica speciala.
Buna ziua,
Teoretic DA dar daca una e reclamanta si cealalta parata NU.
de ce nu incheie un contract de asistenta juridica cu un avocat?
Speta este consfintire Acord de mediere. Practic, partile sunt deja intelese, deci nu exista conflict
Ce obiect are litigiul?

Nu se poate in toate cazurile asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei prin acord de mediere mbadea41 mbadea41 :((:sorry:Daca ambele parti sant de acord cu divortul la mediator si semneaza ,dar sotul nu lucreaza in tara si nu poate semna si hartia la tribunal,ce se ... (vezi toată discuția)
Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)
Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)