avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... codebitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

codebitor

Sotia mea are doua credite in care figurez codebitor.Am divortat cum trebuie sa procedez cu aceste credite?I-am propus sotiei sa iau unul din credite pe numele meu pentru a-l rambursa
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:12, 31 August 2009
Cu ocazia partajului va puteti intelege p[e cale de tranzactie si cum sa achitati aceste credite, inclusiv ca unul dintre ele sa fie achitat pina la stingerea debitului de dv.
Dacă există înţelegere între părţi, mergeţi ambii foşti soţi la bancă unde aveţi contractat creditul şi solicitaţi avizul băncii pentru încheierea unui act adiţional la contract în sensul transferului integral al plăţii ratelor de către unul dintre foştii soţi cu aducerea de garanţii suplimentare dacă este necesar.
Dacă nu există înţelegere între părţi, este necesară introducerea unei acţiuni de partaj bunuri comune în care instanţa, soluţionând cauza, să dispună în acest sens. ;)
Pentru a lua un credit pe numele dumneavoastra trebuie sa aveti acordul bancii. Cel mai bine va prezentati impreuna la banca si vedeti daca ei sunt de acord sau ce solutie va propune banca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)
Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii de expedient cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a ... (vezi toată discuția)