avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Accesare si modificare cont e-mail yahoo
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Accesare si modificare cont e-mail yahoo

In data de 28 august 2009 in timp ce imi citeam e-mail-urile din casuta personala de pe yahoo, aceasta a fost accesta de pe un alt calculator (eu primind mesajul "disconnected") si mi-au fost sterse un numar mare de e-mail-uri de interes personal. Intrebarea este daca pot afla cine a accesat casuta mea de e-mail? E-mail-urile au fost sterse din casuta SENT si din TRASH. Recuperarea lor nu se poate face conform regulamentelor celor de la YAHOO.
As vrea sa stiu daca pot afla cine acceseaza casuta mea de e-mail pentru ca probabil nu a fost pentru prima data.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 13:39, 31 August 2009
Sfaturile primite anterior sunt corecte si complete, cei competenti sa va ajute sunt in primul rand reprezentantii yahoo si apoi organele judiciare daca le veti sesiza posibilitatea comiterii unei infractiuni informatice sau de violare a corespondentei.
Poate daca as afla identitatea persoane cu care se coresponda, as avea un fir pe care sa merg. Adresa cu care se coresponsa este tot de yahoo, cu o denumire ce pare a fi un nume: adipen2003. Credeti ca as putea sa descopar identitatea acestei persoane, si cum ar trebui sa procedez? Situatia este destul de neplacuta pt. mine, mai ales ca stiu ca cineva s-a folosit de identitatea mea, si cine stie in ce alte situatii o mai face...
Furtul de identitate nu exista in Romania. Ca sa aflati adresa de IP, dupa cum v-au spus si colegii inainte, este necesar ca cererea catre Yahoo sa vina de la o entitate care are competenta de a ancheta/judeca. Deci trebuie sa se stabileasca daca s-a comis sau nu o infractiune sau o alta fapta incriminata de lege. Cel mai bine ar fi sa faceti o plangere la politie si ei vor incerca sa incadreze fapta, dar asta e doar teoretic.
Din punctul meu de vedere, sansele ca sa aflati identitatea persoanei sunt foarte mici.
Voi depune o plangere la politie. Insa din experienta dvs., aveti idee daca astfel de cazuri au o finalitate? Mesajele primite pana acum nu pot spune ca au fost foarte incurajatoare pt. mine.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
Demersul va avea cu siguranta o finalitate iar in functie de modalitatea in care va aveti exercita drepturile, aceasta ar putea tinde spre cea dorita.

Din pacate problemele intervin atunci cand avem de a face cu un domeniu nou, sensibil pentru politie si cu necesitatea unei cooperari internationale pentru colectarea informatiilor, ceea ce va intarzia desfasurarea anchetei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont yahoo conpama conpama Stie cineva cum pot denunta o pesoana care imi foloseste ilegal o adresa / cont de yahoo, dandu-se drept eu? Mentionez ca mi-a spart parola si a modificat ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Amenintari virtuale osyk osyk Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)