avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru intrarea in concediu ingrijire copil este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru intrarea in concediu ingrijire copil este nevoie de preaviz

Buna ziua,

Intentionez sa intru in CIC, in acest caz sunt obligat sa informez angajatorul inainte cu 45 zile, conform contract? sau nu este valabila aceasta clauza numai in cazul demisiei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 16 Noiembrie 2016
Pentru intrarea in concediu crestere copil nu este nevoie de preaviz.
OUG 111/2010 si Normele de aplicare a acesteia nu prevad acordarea unui termen de preaviz in vederea intrarii in CCC.

Actele normative prevad numai termene de depunere a documentelor necesare pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Prevederile legale privind demisia se aplica numai pentru situatiile in care se solicita incetarea c.i.m. prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil la tati ..sorin, ..sorin, Buna ziua! Vreau sa vă întreb; in data de 5 octombrie soția are termen de naștere a copilului, soția are pensie de handicap, doresc că eu sa intru in ... (vezi toată discuția)
Incepere concediu de crestere copil ContSters337795 ContSters337795 Buna ziua. pe 5 dec 2013 am nascut fetita, am beneficiat de conc de maternitate pana pe 15 ian 2014 apoi am revenit la munca, deci nu am facut cerere sa intru ... (vezi toată discuția)