avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil la Tati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil la Tati

Buna ziua! Vreau sa vă întreb; in data de 5 octombrie soția are termen de naștere a copilului, soția are pensie de handicap, doresc că eu sa intru in concediu creștere copil pe 2 ani, dar întâmpin o problema, la fabrica care lucrez face disponibilizări se desființează cate 29 de locuri de munca pe luna, am fost anunțat că în luna august voi fi in preaviz, și voi primi 2 salarii, vreau sa va întreb dacă mai pot beneficia de ccc. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ..sorin, , utilizator 21:14, 8 Iulie 2020
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Mulțumesc pentru informare!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt angajat la o companie cu capital privat, cu contract ... acinom acinom Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital privat, cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Compania se afla in procedura de insolventa. Voi ... (vezi toată discuția)
Crestere copil dobos vlad dobos vlad Buna ziua, as avea si eu o intrebare , urmeaza ca eu tatal sa intru in crestere copil pana la varsta de 2 ani. Problema e ca pe data de 31 ianuarie 2020 expira ... (vezi toată discuția)
Bună seara, contractul de munca îmi expira în data de 30.06.2021 ... Anamaria N Anamaria N Bună seara, Contractul de munca îmi expira în data de 30.06.2021 iar data nașterii copilului meu va fii în luna noiembrie. Dacă voi fii în concediu ... (vezi toată discuția)