m ar interesa o parere ,un sfat in legatura cu achitarea unei garantii banesti.
pe scurt,in baza unui contract de prestari servicii am avut un membru al familiei la o casa de batrani in judetul prahova-busteni pe o perioada mai lunga de timp.Am achitat taxa de cazare si prestari servicii in avans plus o garantie in cuantum de o luna iar acum 3 saptamani intervenind decesul membrului de familie,am cerut patronilor firmei ce detin casa de batrani garantia aceea de o luna de la inceputul contractului dar fara succes inca fiind dus de la zi la zi cu vorba,nu mai zic ca mai ramasesera 23 zile platite in avans anticipat ptr servicii cazare si ingrijire.
Patronii acestei firme schimba frecvent numele firmei acum 2 luni am semnat un nou contract de servicii,din spusele angajatiilor pentru a sterge datoriile fisc,chirii,etc.
Eu am inca chitantele toate plus cea privind garantia dar e cam complicat de obtinut ceva de la ei pe cale omeneasca ,normala si intrebarea ar fi un sfat in legatura cu o plangere oficiala ar fi ideal de facut politie,parchet de pe langa judecatorie sau chiar trebuie apelat la un avocat ?
Va multumesc pentru orice idee ,sfat,parere + o zi buna la toata lumea!
Daca este vorba de infractiunea de inselaciune o plangere penala ar ajuta.
Pentru a se analiza cazul pe larg cu acte si intreaga situatie de fapt ar trebui sa mergeti la avocat pentru a se stabili calificarea juridica a faptelor si actelor respective.