avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie datorie

Am si eu o datorie catre S.C. EASY ASSET MANAGEMENT IFN S.A in valoare de 2164.79 lei am facut imprumut in data de 03.01.2013 ultima plata am facut o in mai anul 2013 de atunci nu am mai platit si azi mi a venit in posta o exwcutare silita de la judecatoria Galati.din data de 30 .09 .2016 mai este valabila datoria? S a prescris ce as putea face in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: nea_marin , utilizator 13:56, 16 Noiembrie 2016
Există un termen de prescripție (cred că 3 ani), DAR prescripția nu operează din oficiu ci doar pe cale de excepție.

Adică, dacă vă cheamă în instanță, dvs. trebuie să ridicați excepția prescripției în întâmpinare sau la prima înfățișare. Ulterior nu mai puteți face uz de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator care a primit un acord de executare voluntara katy_construct@yahoo.com katy_construct@yahoo.com Daca angajatorul este obligat prin lege , sa puna in practica executarea unui salariat, adica sa-i faca retineri pe salariu, daca el a facut un credit la o ... (vezi toată discuția)
Executare silita nechinate nechinate Buna ziua Am o executare silita din 05.04.2018 la o firma de recuperare actiune printrun executor judecatoresc . De atunci nu sa facut nimic , in data de ... (vezi toată discuția)
Plata după 3 ani poate influența prescripția unei datorii bancare? tushu tushu Bună ziua! Cu ani în urmă, am luat un credit de la un IFN. Am încetat să mai fac plăți în 2016. Ulterior, în martie - aprilie 2020, am făcut două ... (vezi toată discuția)