avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal denunt nesemnat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal denunt nesemnat

Se poate constitui un dosar penal daca plangerea/denuntul nu este semnata si datata? Daca totusi s-a intamplat, cui ma adresez? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: daviddaniel , utilizator 12:55, 18 Noiembrie 2016
Plangerile anonime nu se iau de obicei in considerare, dar organele de cercetare penala pot cerceta din proprie initiativa anumite fapte care le-au fost aduse la cunostinta (se auto-sesizeaza). In acest caz nu marturia anonimului conteaza, ci rezultatul cercetarii penale efectuate.
Sesizarile nu su fost anonime. Procurorii nu s-au sesizat din oficiu. Problema e ca eu am depus anumite sesizari, dar acele sesisari semnate si datate nu se mai regasesc la dosar. Au fost inlocuite cu altele nesemate si nedatate. In aceasta situatie ce fac? Cui ma adresez? Daca se putea constitui dosare in lipsa semnaturii mele in speta prezentata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt anonim la dna Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Ce sanse are un denunt anonim sa declanseze sesizarea din oficiu a DNA, in conditiile in care exista pe site-ul oficial un formular pt. denunt dar care ... (vezi toată discuția)
Denunt anonim? alinaaa alinaaa :training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)
Anonima adelaidam adelaidam Exista posibilitatea, ca in minunata noastra tara, diferite organisme, sa efectueze "anchete" care au la baza "denunturi" anonime. Scrisori nesemnate, sau ... (vezi toată discuția)