Am iesit la pensie in iunie 2009 cu vechime integrala la limita de varsta. Pe peri -oada cat am lucrat, inainte de inlocuirea vehilor carti de munca am avut perioade in care am beneficiat de spor de noapte, care nu a fost introdus in calcului pensie. Erau perioade de cate 3-4 luni in fiecare iarna cand asiguram noaptea supravegherea si mentinerea in functie a instalatiilor navelor aflate in constructie pentru a fi protejate impotriva inghetului.Cum pot proceda pentru recalcularea pensiei in functie de aceste sporuri. Cu multumiri anticipate.
ANEXA Nr. 15
la norme
SPORURILE, INDEMNIZAȚIILE ȘI MAJORĂRILE DE RETRIBUȚII TARIFARE
care, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, au făcut parte din baza de calcul a pensiilor și care se utilizează la determinarea punctajului mediu anual
17. sporul pentru munca în timpul nopții, acordat în condițiile prevăzute la art. 72, de 15—25%,
Multumesc pt raspuns! Inca o intrebare: Cum sa incep demersurile si cui sa ma adresez in prima faza? Firma nu mai exista iar arhiva care este detinuta acum de o firma privata de arhivare spune ca nu are statele de plata sau alte documente pentru a putea elibera o astfel de adeverinta. Inca oadata Multumesc!