avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoasterea sporurilor acordate in perioada dinainte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoasterea sporurilor acordate in perioada dinainte de Ravisal

Am iesit la pensie in iunie 2009 cu vechime integrala la limita de varsta. Pe peri -oada cat am lucrat, inainte de inlocuirea vehilor carti de munca am avut perioade in care am beneficiat de spor de noapte, care nu a fost introdus in calcului pensie. Erau perioade de cate 3-4 luni in fiecare iarna cand asiguram noaptea supravegherea si mentinerea in functie a instalatiilor navelor aflate in constructie pentru a fi protejate impotriva inghetului.Cum pot proceda pentru recalcularea pensiei in functie de aceste sporuri. Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 21 Noiembrie 2016
H.G.257/2011

ANEXA Nr. 15
la norme
SPORURILE, INDEMNIZAȚIILE ȘI MAJORĂRILE DE RETRIBUȚII TARIFARE
care, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, au făcut parte din baza de calcul a pensiilor și care se utilizează la determinarea punctajului mediu anual

17. sporul pentru munca în timpul nopții, acordat în condițiile prevăzute la art. 72, de 15—25%,
Multumesc pt raspuns! Inca o intrebare: Cum sa incep demersurile si cui sa ma adresez in prima faza? Firma nu mai exista iar arhiva care este detinuta acum de o firma privata de arhivare spune ca nu are statele de plata sau alte documente pentru a putea elibera o astfel de adeverinta. Inca oadata Multumesc!
Despre ce perioada este vorba ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebarea mea este dacă sporurile obținute pentru ... Gheorghe 24 Gheorghe 24 Buna ziua .Întrebarea mea este dacă sporurile obținute pentru orele de noapte intra in calcul la calcularea pensiei Dacă da vă rog să-mi spuneți legea ... (vezi toată discuția)
Plata sporului la pensie ioanp23 ioanp23 Buna ziua, Tatal meu a iesit la pensie in anul 1994 la limita de varsta. insa nu ia fost calculat in pensie: sporul de 15% conform legea 57/1974 art. 72 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie inainte de 01.04.2001 danmarina55 danmarina55 Mă voi pensiona începând din septembrie 2015 și am o nelămurire în privința unor venituri luate în calculul punctului de pensie anual : pe adeverinta ... (vezi toată discuția)