avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Întrebarea mea este dacă sporurile obținute pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Întrebarea mea este dacă sporurile obținute pentru ...

Buna ziua .Întrebarea mea este dacă sporurile obținute pentru orele de noapte intra in calcul la calcularea pensiei Dacă da vă rog să-mi spuneți legea care specifică acest lucru.În așteptarea răspunsului dv. Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 16 Octombrie 2024
A fost spor permanent si a intrat tot timpul in baza de calcul a pensiei.
[ link extern ]
Pozitia 17.
Legea 3/1977
Art. 10
Baza de calcul la stabilirea pensiei este media din 5 ani lucrati consecutiv, la alegere, din ultimii 10 ani de activitate, a salariului de baza și a următoarelor:
– sporul de vechime în munca;
– sporul pentru lucrul în subteran, precum și pentru lucrul pe platformele marine de foraj și extracție;
– indemnizația de zbor;
– sporul pentru condiții grele de muncă;
– sporul pentru lucrul sistematic peste programul normal;
– sporul pentru exercitarea unei funcții suplimentare;
– alte sporuri cu caracter permanent prevăzute în contractele individuale de muncă, potrivit legii.

OUG 4/2005
- anexa SPORURILE, INDEMNIZAŢIILE ŞI MAJORĂRILE DE RETRIBUŢII TARIFARE care, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au făcut parte din baza de calcul a pensiilor şi care se utilizează la determinarea punctajului mediu anual
...
17. sporul pentru munca în timpul nopţii, acordat în condiţiile prevăzute la art. 72, de 15-25%, precum şi cel acordat în condiţiile prevăzute la art. 106 alin. (4), de 15-45%, pentru personalul din navigaţia fluviala;
.....

HG 257/2011 - Anexa 15 a Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicate in HG 257/2011, contin reglementarile privind sporurile, indemnizatiile si majorarile de retributii tarifare care, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au facut parte din baza de calcul a pensiilor si care se utilizeaza la determinarea punctajului mediu anual.
....
17. sporul pentru munca în timpul nopţii, acordat în condiţiile prevăzute la art. 72, de 15–25%, precum şi cel acordat în condiţiile prevăzute la art. 106 alin. (4), de 15–45%, pentru personalul din navigaţia fluvială;
.....

HG nr. 181/2024 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii - Anexa 14 la norme - Sporurile, indemnizațiile și majorările de retribuții tarifare care, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, au făcut parte din baza de calcul a pensiilor și care se utilizează la determinarea punctajelor lunare
în baza prevederilor art. 139 alin. (3) din Legea nr. 360/2023
....
17. sporul pentru munca în timpul nopții, acordat în condițiile prevăzute la art. 72, de 15-25%, precum și cel acordat în condițiile prevăzute la art. 106 alin. (4), de 15-45%, pentru personalul din navigația fluvială;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea sporurilor acordate in perioada dinainte de ravisal Angel Mariana Angel Mariana Am iesit la pensie in iunie 2009 cu vechime integrala la limita de varsta. Pe peri -oada cat am lucrat, inainte de inlocuirea vehilor carti de munca am avut ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte Gsimion Gsimion #-o Sunt pensionar.Am fost lucrat in Navigatia Fluviala ,unde aveam conditii deosebite de munca si uneori si reglementari speciale in ceia ce priveste ... (vezi toată discuția)
Sporuri Stamate Aurel Stamate Aurel Denumirea sporurilor care se iau în calcul la recalcularea pensiei. (vezi toată discuția)