doresc sa ma ajutati cu urmatoarea speta< un autor necunoscut si-a creat un profil pe un site in care a postat poze cu mine, insa acestea au fost trucate si prezentate intr-o alta imagien decat cea reala.
Mai mult decat atat a folosit la adresa mea termeni vulgari si apoi a trimis respectivul profil la toti prieteni de-ai mei.
In momentul acesta a sters respectivul profil
Vreau sa ma ajutati spunandu-mi cum ar trebui sa procedez
Plangere penala pt infractiunea de insulta? Sa fac plangere si la cei de la combaterea criminalitatii informatice?
Dati-mi solutii legate de problema mea.
Va multumesc
Falsul privind identitatea
Art. 293. - Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează încredinţarea unui înscris care serveşte pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.
In ceea ce priveste "intrarea in legalitate", aceasta se poate face prin ratificarea, de catre persoana indreptatita, a actului emis.
Faceti o cerere la Politie,de cercetare ,dar nu va asteptati la prea multe .
Din pacate, domnul consiler nu va sfatuit corect.
Nu poate fi vorba despre "Falsul privind identitatea" - art se aplica doar daca o persoana declara ca se numeste altfel "pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate ".
Daca intuiesc corect cred ca stiti cine e persoana. Daca nu e suficient sa indicati contul utilizat si dovezi privind fotografiile reale, cele trucate si detalii privind multiplicarea lor sau expunerea pe alte siteuri.
Faceti plangere penala - la Parchet pentru INSULTA (art. 205 CP), CALOMNIE (art 206CP), INSELACIUNE (art 215CP),
PS intrebarea nu tine de proprietate industriala sau intelectuala ci de DREPT PENAL - postati intrebarea acolo - veti primi mai multe detalii.
multumesc!
intradevar am postat gresit la rubrica aceatsa din forum! o sa pun si pe forumul de penal. Mai am o nelamurire. Dk siteul a disparut imediat ce eu am sunat persoana pe care o banuiam si eu nu mai am ca si ,,probe,, dora mesajele pe telefonul mobil si conversatiile pe yahoo messanger , pot fi folosite ca si mijloace de proba? Ma refer si la faptul ca siteul a disparut si nu am facut niciun photoimage, sa il salvez! Am inteles ca problema cu IP UL unui calculator e mult mai stufoasa si e nevoie de mai mult pt a putea afla acest lucru.....
Vreau sa va atrag atentia asupra faptului ca, calomnia nu mai este incriminata de codul penal - art. 206 a fost abrogat- a se vedea codul penal aflat in vigoare.
Am marea rugaminte la consultantii care-si desfasoara activitatea pe acest site in modulul de "proprietate intelectuala", ca in cazul in care un anumit domeniu al dreptului conex proprietatii intelectuale (cel penal) nu constituie domeniul de specialitate, sa nu mai acorde sfaturi juridice in respectivul domeniu fiindca poate pricinui neplaceri persoanei care a postat speta.