avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incalcarea vietii private si a dreptului de intimitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incalcarea vietii private si a dreptului de intimitate

doresc sa ma ajutati cu urmatoarea speta< un autor necunoscut si-a creat un profil pe un site in care a postat poze cu mine, insa acestea au fost trucate si prezentate intr-o alta imagien decat cea reala.
Mai mult decat atat a folosit la adresa mea termeni vulgari si apoi a trimis respectivul profil la toti prieteni de-ai mei.
In momentul acesta a sters respectivul profil
Vreau sa ma ajutati spunandu-mi cum ar trebui sa procedez
Plangere penala pt infractiunea de insulta? Sa fac plangere si la cei de la combaterea criminalitatii informatice?
Dati-mi solutii legate de problema mea.
Va multumesc
stiu! prin decizia a Curtii Constitutionale a fost declarata neconstitutionala ordonanata prin care au fost scoase din codul penal aceste infractiuni * insulta si calomnia - nu stiu dk asta inseamna ca au fost reincriminate
Problema care s enaste atunci ar fi urmatoarea: ce poti face atunci cand cineva iti terefeleste imaginea? ce mai poti face impotriva unei asemenea persoane, dk aceste infractiuni au fost scoase din C. Penal?
Stiu ca akm vor fi pedepsite numai cu amenda...
Dati-mi niste sfaturi sa ma pot descurca de akm incolo si sa fiu pregatit...
Multumesc
edipav a scris:

Buna ziua,

Vreau sa va atrag atentia asupra faptului ca, calomnia nu mai este incriminata de codul penal - art. 206 a fost abrogat- a se vedea codul penal aflat in vigoare.

Am marea rugaminte la consultantii care-si desfasoara activitatea pe acest site in modulul de "proprietate intelectuala",
ca in cazul in care un anumit domeniu al dreptului conex proprietatii intelectuale (cel penal) nu constituie domeniul de specialitate, sa nu mai acorde sfaturi juridice in respectivul domeniu fiindca poate pricinui neplaceri persoanei care a postat speta.

Va multumesc

Stimate utilizator "edipav"

Nu aveti de ce să îmi multumiţi, pentru ca daca citeaţi cu atenţie tot mesajul vedeaţi si sfatul pe care l-am dat de a lansa întrebarea si in secţiunea penala.

Nu am greşit cu nimic împărtăşind din experienţa proprie un sfat mai corect si mai util decât cel pe care l-a dat anterior d-nul consilier juridic L3O si ... de ce nu cel dat de dvs, care, necitind cu atenţie nici Noul Cod Penal, nu aţi remarcat ca acesta a intrat in vigoare abia azi 1 septembrie 2009.

In acest context raspunsul meu a fost corect, pentru ca la data infracţiunii, calomnia si insulta erau considerate infracţiuni. Nu am studii juridice, dar eu stiu ca in calcul se ia data comiterii infractiunii nu data înregistrării plângerii care nu trebuie sa depăşească 60 de zile.
buna dimineata,
am si eu o problema asemanatoare.
as vrea sa imi dati si mie indicati.
Multumesc
Intervenţie moderator

@Georgicaro, având în vedere faptul că nu aţi expus problema dvs. , nu puteţi primi sfaturi pe o problemă,, asemănătoare,,.
Având în vedere şi vechimea acestui topic, îl voi închide, iar pe dvs. vă invit să deschideţi un topic nou, în care să ne spuneţi exact problema în legătură cu care doriţi sfaturi. Vă mulţumesc pentru înţelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii ContSters142651 ContSters142651 Cum se pedepseste falsul in declaratii? Pot scapa cu un simplu avertisment? (vezi toată discuția)
Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Calomnie si denigrare pe internet Popa86 Popa86 Buna ziua .Va rog sa-mi dati un sfat pentru ca s-a ajuns prea departe.Nu de curand cativa politisti au fost arestati pentru mita si la anuntul pe site-ul cu ... (vezi toată discuția)