edipav a scris:
Buna ziua,
Vreau sa va atrag atentia asupra faptului ca, calomnia nu mai este incriminata de codul penal - art. 206 a fost abrogat- a se vedea codul penal aflat in vigoare.
Am marea rugaminte la consultantii care-si desfasoara activitatea pe acest site in modulul de "proprietate intelectuala", ca in cazul in care un anumit domeniu al dreptului conex proprietatii intelectuale (cel penal) nu constituie domeniul de specialitate, sa nu mai acorde sfaturi juridice in respectivul domeniu fiindca poate pricinui neplaceri persoanei care a postat speta.
Va multumesc
Stimate utilizator "edipav"
Nu aveti de ce să îmi multumiţi, pentru ca daca citeaţi cu atenţie tot mesajul vedeaţi si sfatul pe care l-am dat de a lansa întrebarea si in secţiunea penala.
Nu am greşit cu nimic împărtăşind din experienţa proprie un sfat mai corect si mai util decât cel pe care l-a dat anterior d-nul consilier juridic L3O si ... de ce nu cel dat de dvs, care, necitind cu atenţie nici Noul Cod Penal, nu aţi remarcat ca acesta a intrat in vigoare abia azi 1 septembrie 2009.
In acest context raspunsul meu a fost corect, pentru ca la data infracţiunii, calomnia si insulta erau considerate infracţiuni. Nu am studii juridice, dar eu stiu ca
in calcul se ia data comiterii infractiunii nu data înregistrării plângerii care nu trebuie sa depăşească 60 de zile.