avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie catre minor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie catre minor.

Buna ziua ,

Intrebarea mea este :

Se poate face donatie catre minor a unui apartament cumparat in urma cu 2 ani ?
Mentionez ca sunt casatorit, si acest apartament este pe numele socrilor .
Care este cea mai buna varianta ? Donatia catre minor,copilul nostru sau Vanzarea/donatia de catre socrii pe numele meu si al sotiei.

De asemenea as vrea sa stiu daca se poate face vanzarea/donatia cu procentaj , de ex: 30 % sotul, si 70 % sotia si copilul , asta pentru linistea socrilor in cazul unui divort.

Sper ca am fost explicit, si sa primesc un raspuns. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: StefanAvocatnet , utilizator 14:26, 17 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate variantele sunt posibile.
Parintii sotiei pot chiar sa doneze numai acesteia, farà ca bunul sa devina proprietate comuna a sotilor, daca aceasta era temerea lor.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Multumesc de raspuns, vreau sa imi spuneti cum ati proceda d-voastra, intrucat eu am pus 20 000euro si socri mei 40000euro. Le inteleg temerile, dar pentru o mai buna siguranta a tuturor dorim sa facem actele asa cum trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil - misu.teracota misu.teracota sunt casatorita si am 1 copil minor prescolar in prezent locuim singuri (eu,sotul si copilul) in apartamentul socrilor care sunt coproprieteri, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Locuința familiei este pe numele bunicilor. are nepotul drept de moștenire? Vicky82 Vicky82 In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani ... (vezi toată discuția)