va rog sa-mi spuneti daca un srl care are sediul social in locuinta parintilor si care este in functiune, dar nu are activitate(se poate dovedi cu documente)mai trebuie sa plateasca taxa radio.va multumesc
Taxa radio-tv pt. societati urmareste datele societatii, nu are legatura cu functionarea sau nefunctionarea firmei;cf.legii societatea din momentul infiintarii are obligativitatea platii acestei taxe. Factura se emite dupa plata sumei datorate si mai mult se plateste retroactiv pe 3 ani in urma! Sincer, nu stiu ce se poate intampla daca nu platesti, eu deja am primit notificare de la firma de executare silita. O fi legal?
ademar,in caz de neplata,notificarea este preluata de catre firma de recuperare care demareaza procedura executarii.In caz de neplata titlul ajunge la autoritatea fiscala,serviciul urmariri ,care blocheaza beneficierea de catre dvs a anumitor servicii ,eliberari adeverinte /certificate.
Atentie ca sumele respective sunt purtatoare de penalitati
In genere autoritatea fiscala nu se speteste sa comunice eventualele somatii,ca urmare a penuriei de fonduri.Totusi,penalitatile sunt periodic aplicate,astfel ca o data ,intr-un viitor ,sau cand apelati dvs la administratia fiscala ,aceasta ,politicos va v-a indruma catre serviciul amintit,unde ve-ti afla ca sunteti fericitul beneficiar si bun de plata a unei sume financiare mari,la care s-au aplicat penalitati,si care posibil nu va fost in termen legal comunicata.
Masura este legala cand are la baza nerespectarea/incalcarea unor prevederi contractual asumate pe baza de semnatura olografa.
Taxa radio
alinirimia
am preluat o firma care nu a functionat niciodata,era inregistrata in Bucuresti si a fost radiata si inregistrata in Hunedoara.Am primit o notificare de plata ... (vezi toată discuția)