am preluat o firma care nu a functionat niciodata,era inregistrata in Bucuresti si a fost radiata si inregistrata in Hunedoara.Am primit o notificare de plata de la Societatea Romana de Radiodifuziune pt toata perioada de la infiintare pina in prezent.Este obligatia mea sa platesc si pt perioada dinaintea radierii din Bucuresti?Avind cod fiscal diferit,inregistrare la Registrul Comertului diferita ,nu este de fapt o fima infiintata la momentul in care am depus actele in Hunedoara?
Prin decizia nr. 2103, din 9 aprilie 2009, in dosarul 1428/33/2008, ICCJ a respins ca nefondat recursul declarat de Guvernul Romaniei, in procesul prin care o firma din Cluj a cerut anularea taxei radio-TV. Decizia se refera la anularea prevederilor cuprinse in articolul 3, alineatul 1 din Hotararea de Guvern nr. 977 din 22 august 2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuzare si la anularea prevederilor cuprinse in art. 3, alin. 1 din Hotararea de Guvern nr. 978 din 22 august 2003 privind taxa pentru serviciul public de televiziune.
Ca urmare a acestei decizii este clar ca pentru sediul social nu mai trebuie sa achitati taxa radio tv in masura in care nu ati beneficiat de acest serviciu. In ceea ce priveste perioada pentru care vi se solicita acest lucru, eu personal nu cred ca este important ca ati schimbat codul fiscal si numarul de inregistrare la registrul comertului, ci actul prin care ati preluat societatea, caci este posibil sa existe prevederea de a prelua atat activ, cat si pasiv.
Sfatul meu este sa obtineti de la fostul administrator o declaratie ca nu a existat nici tv si nici radio la sediul social, iar in baza acestei declaratii sa atacati ectele emise de catre Societatea Romana de Radio Difuziune.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa radio
bubu.g
Am o rugaminte ;daca ma poate lamuri cineva cu taxa radio;pana la urma decizia Inaltei Curti din aprilie 2009 este valabila tuturor societatilor ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv
corvinleafa
rog cine poate sa ma lamureasca si pe mine ce trebuie sa fac cu taxa radio tv?
am sediul intr-un apartament in care oricum platesc taxa radio tv ca persoana ... (vezi toată discuția)