avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cu procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cu procura

buna ziua! in urma cu 3 ani am trecut proprietatea mea pe mama mea intrucat am avut un credit restant si mi-a fost frica sa nu ma execute silit sa-mi ia casa.
Acum eu as vrea sa o vand casa de la Constanta insa mama locuieste la sibiu si are 81 ani.
daca fac o procura de imputernicire credeti ca viitorul proprietar are motive sa se indoieasca de valabilitatea actului?
este un act sigur pentru el sau poate fi contestat?
va multumesc mult pentru un raspuns

cu deosebita stima,
Sabina Luca
Cel mai recent răspuns: sabina492005 , utilizator 19:22, 17 Noiembrie 2016
Mama poate merge la notar in Sibiu sa va faca o procura speciala pentru vanzarea casei din Constanta, dandu-va atat dreptul sa o vindeti (incluzand toate operatiunile aferente) cat si sa stabiliti pretul si sa incasati acest pret. Aceste lucruri vor fi mentionate clar si fara echivoc in procura care, repet, trebuie facuta la notar. Astfel, totul va fi in regula.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura nica bica nica bica Buna seara, am si eu o intrebare referitoare la o procura pe care o detin de la mama mea (in urma unei succesiuni). In baza acestei procuri va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire mama si fiu 5322 5322 dupa succesiunea de la decesul tatalui meu a rezultat ca eu am certificat de mostenitor pentru jumatate din apartament mama mea cedandu-mi partea tatalui deci ... (vezi toată discuția)
Donatie imobiliara, fara intabulare ContSters61389 ContSters61389 Mama mea are 75 de ani si poseda o gasoniera achizitionata acum 15 ani, pentru care nu a facut inscrierea in Cartea Funciara, si pe care nu o foloseste, avand ... (vezi toată discuția)