avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere dupa decesul tutorelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere dupa decesul tutorelui

In cazul in care tatal care plateste pensie de intretinere copilului moare, exista posibilitatea legala de plata in continuare a pensiei pana la terminarea studiilor copilului (26 ani) de catre stat sau a unei alte persoane din familia decedatului?
Nu.Obligatia de intretinere indeplinita prin plata pensiei de intretinere se stinge.
Insa exista posibilitatea de a beneficia de pensia de urmas , care poate fi mentinuta pana la implinirea varstei de 26ani , in cazul in care respectivul copil urmeaza cursurile unei forme de invatamant.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pt.un adolescent de 21 de ani Tyrol1978 Tyrol1978 Buna ziua!Am si eu o intrebare,si as vrea sa ma lamuriti si pe mine.Daca un adolescent de 21 de ani ,urmeaza cursurile unui liceu particular ,tatal lui poate ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas riannart riannart Buna ziua! Beneficiez de pensie de urmas deoarece tatal copilului meu a decedat. Acum copilul este major si invata la zi la o scoala postliceala. Daca se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, Bunul meu prieten plateste fiului sau pensie alimenatara desi fiul sau are deja 24 ani si a terminat anul acesta facultatea la zi. Eh, intrebarea ... (vezi toată discuția)