avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solicitare informatii debitor posibil insolvent
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solicitare informatii debitor posibil insolvent

Buna ziua !
Exista vreo procedura legala prin care unui creditor - in baza unui titlu executoriu legalizat impotriva debitorului - anterior inceperii oricarei executari prin executor judecatoresc - sa i se comunice date referitoare la solvabilitatea debitorului (conturi / bunuri imobile / mobile) ?

In lumina NCPC Art. 669 (5) "În cazul în care sumele stabilite potrivit alin. (4) nu pot fi recuperate de la debitor, din lipsa bunurilor urmăribile sau din alte cauze, ele vor fi plătite de creditor (...)" , (situatie care se poate datora si unei posibile executari defectuoase sau "comode" , nu numai datorita unei insolvabilitati obiective ale debitorului) ... pe scurt dorind sa evit inca o prejudiciere financiara.
Cel mai recent răspuns: catalin2011 , utilizator 13:55, 18 Noiembrie 2016
Nu există. Doar executorul poate solicita date cu privire la bunurile aflate în patrimoniul debitorului.
Multumesc . Si daca este insolvabil , paguba se mareste ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de executare silita lacramioara81 lacramioara81 buna ziua! M-ar interesa cum se pot recupera de la debitor cheltuielile de executare silita, atunci cand din lipsa bunurilor urmaribile ale debitorului, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o întrebare,eu pot fi declarat în stare ... Manguroberto@gmail.com Manguroberto@gmail.com Buna ziua am și eu o întrebare,Eu pot fi declarat în stare de insolvabilitate dacă dețin bunuri imobile și mobile în coproprietate cu soția iar ... (vezi toată discuția)