avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept de proprietate teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept de proprietate teren agricol

Am obtinut un document de la arhivele nationale ale statului , ca bunica mea paterna a fost improprietarita de stat in anul 1918 ca vaduva cu orfan din primul razboi mondial. Doresc sa stiu daca ma mai incadrez in termenul limita pt. a depune cererea de improprietarire, cu dovada respectiva. Mi s-a spus verbal, de la primaria com. Cristinesti, jud. Botosani, ca termenul limita ar fi fost luna noiembrie anul 2005, desi legea nr.247 din anul 2005 a fost prorogata pana la 01.01.2017.
Multumesc anticipat pt. raspuns Rodica Manea
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Ovidius , utilizator 00:08, 11 Ianuarie 2020
Bună ziua! Vă pot pune și eu o întrebare? Cum ați ajuns la arhivele naționale ale statului român. Și eu sunt din Botoșani, din satul Negreni, comuna Știubieni. Vreau să știu ce suprafețe de pământ deținea bunicul meu matern ptr. că știu de la mama că a avut, dar zace undeva prin primărie fără a fi activat în vreun fel. Nu știu pașii pe care trebuie să-i parcurg.

Manea Rodica a scris:

Am obtinut un document de la arhivele nationale ale statului , ca bunica mea paterna a fost improprietarita de stat in anul 1918 ca vaduva cu orfan din primul razboi mondial. Doresc sa stiu daca ma mai incadrez in termenul limita pt. a depune cererea de improprietarire, cu dovada respectiva. Mi s-a spus verbal, de la primaria com. Cristinesti, jud. Botosani, ca termenul limita ar fi fost luna noiembrie anul 2005, desi legea nr.247 din anul 2005 a fost prorogata pana la 01.01.2017.
Multumesc anticipat pt. raspuns Rodica Manea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale viobarbu viobarbu Buna ziua! In anul 1940 strabunicul meu si fratele dumnealui au fost improprietariti de catre stat cu teren agricol, fiind orfani. Acest teren era intr-un ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate mihaelam3 mihaelam3 Buna, bunicul meu a fost improprietarit cu teren de 1ha, pentru ca aluptat in cel de al doilea razboi mondial, la primariein REGISTRUL AGRICOL, apare cu 0.95 ... (vezi toată discuția)
Fond funciar CTL CTL Buna seara as dori si eu un raspuns la intrebarea mea. Unde trebuie sa ma adresez sa aflu daca bunica mea a avut vreun teren,bunica fiind decedata,iar eu ... (vezi toată discuția)