In anul 2005 a fost incheiat un abonament cu CONNEX-Vodafone, cum se proceda atunci, aceasta evita sa prevada in contract *toate dedesupturile abonamentului* astfel ca partea, clientul se trezea in conditii contractuale diferite de ceea ce exista in contract. In 2006, dupa multe tegiversari, nerecunoasteri ale CONNEX in prima faza a neconcordantelor, contractul este rezilita de client dar din vina companiei Urmeaza amenintari cu plata de despagubiri ... etc, transmiterea datoriei catre *recuperatori* care au *inmultit suma de la vre-o 40 lei la ... 900 de lei. In 2010, se solicita de la Top factoring - recuperatori, detaliile datoriei, *pentru ce servicii se datoreaza suma de bani, modul de calcul a sumei, copia documentelor in baza carora sa procedat, sa demonstreze daca legal suma nu a fost prescrisa ... etc*, toate acestea sa fie trimise in termen de 30 de zile. Timp de 6 ani de zile, nimeni nu a miscat *un deget* despre aceasta datorie dar brusc, anul acesta 2016, Top Factoring revine dar nu pentru a *presenta documentele solicitate in anul 2010 ci ... pentru a *solicita suma considerata datorie dar ... din nou umflata !!!*. Multumiri pentru sfaturi.
Cred ca este destul de clar ca dupa 11 ani aceasta datorie este mai mult decat prescrisa.
Incercarile lor de a recupera ceva se bazeaza strict pe faptul ca poate cedati insistentelor si achitati suma doar ca sa scapati de ei,
Daca aveau posibilitatea de a va actiona in instanta (pentru o creanta neprescrisa), probabil ca o faceau pana acum.
Din pacate, nu prea aveti cum sa opriti notificarile venite pe posta. Va recomand doar sa le ignorati cu multa rabdare.
Multumesc pentru raspuns, problema este ca eu chiar *i-am rugat* sa ma actioneze in instanta ... . Suma reclamata este de fapt *pedeapsa pentru renuntarea la abonamentul lor*, abonamentul facturat ilegal, pentru o luna ulterioara lunii rezilierii contractului, pentru a nu exista neclaritati, le-am comunicat in scris ulterior achitarii ultimei luni de contract inclusiv copia ultimei chitante cu suma datorata cu mentiunea *expresa ca este vorba despre chitanta prin care am achitat ultima luna de abonament*. M-am gandit la o eventuala *sesizare* in baza art. 206 si celelalte ... dar, probabil ca ... ar ramane in *coada de furculita*, Recuperatorii nu sunt chiar bine reglementati in Romania si cred ca nici nu se doreste reglementarea clara a acestei activitati pentruca, lucrurile care nu sunt *clar reglementate pot fi interpretate dupa ... mintea fiecaruia* si ca, recuperatorii ori nu stiu ori nu vor, dar cred ca nici nu-i intereseaza, sa faca diferenta dintre adevaratii rai platnici si *ceilalti*.