avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna seara!Sper ca ma puteti ajuta!sunt casatorit din in anul 2009,am o fetita de 6 anisori dar de un an nu ma mai inteleg cu sotia ne certam tot mai des si locuitul impreuna nu cred ca se mai poate si nu mai imi doresc acest lucru.tin sa mentionez ca nu am pe nimeni.I-am zis sotiei intentia de a divorta dar aceasta nu vrea sa accepte acest lucru.In timpul casatoriei am cumparat un apartament in care locuim in momentul de fata.As vrea sa ma mut la parinti mei lasando pe sotie in continuare cu fetita in apartament.SE poate numi abandon de familie sau imi poate cauza la divort acest lucru ,la partaj...cum ma invatati sa procedez.ce trebuie sa fac?si as mai avea o intrebare cand am cumparat apartamentu am dat 35 000euro dintre care 10000 de euro au fost primiti de la fratele meu el ramanand in casa parintesca.Bani primiti de la frate ii pot recupera.nefiind inclusi la partaj.nu am facut nici un act care sa reiese acesti bani doar martori!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
andreiii999, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiii999 , utilizator 21:10, 26 Noiembrie 2016
va multumesc pt aceste informatii imi sunt de mare ajutor eu nestiind toate lucrurile acestea!cel mai mult ma interesa faptul daca plec de acasa la parinti mei pana se termina divortul poate fi numit abandon de familie .nu vreau sa cauzeze la partaj acest lucru dar nu se mai poate trai in aceeasi casa cu sotia si numai zic ca de cand iam zis ca vreau sa divortam ma ameninta ca se omoara si tot felu de chestii de acest gen!
Puteți pleca, nu va afectează la partaj.
Ingrijiti-va de copil și după ce veți pleca și spuneți-i și sotiei ca nu are motiv de sinucidere- e sănătoasă, are doua mâini, doua picioare, un divorț nu e o chestie peste care nu se poate trece.
Ar trebui sa mergeți sa vb cu un avocat.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
am mai citit ca in momentul cand vrem sa facem partajul trebuie platit 3 la suta din valorea apartamentului.cine plateste cei 3 la suta ,amandoi sau cel care vrea sa faca partajul?
Cel care deschide procesul de partaj, la final cheltuielile se impart conform procentului din bunuri primit de fiecare, daca e 50-50% atunci si cheltuielile se impart in jumatate si veti primi jumatate din ele inapoi de la cealalta parte.
Nu va mutati cu parintii inainte de a obtine Hotararea Instantei privind exercitarea comuna a autoritatii parintesti si domiciliul copilului. Altfel se poate interpreta si va puteti trezi cu o surpriza. Impartirea bunurilor comune este alta poveste si se face prin partaj amiabil sau juridic. Luati-le pe rand.

Alte discuții în legătură

Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Nicoleta423 Nicoleta423 Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind ... (vezi toată discuția)