avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imprumut in familie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imprumut in familie

Buna ziua
Anul acesta am imprumutat pe sora mea cu 8500 de lire ca sa isi poata plati avansul la un apartament. Intelegerea a fost sa stea baiatul meu care este la facultate, la ea, iar in fiecare luna sa scadem 100 de lire din suma. Iar din ianuarie sa imi plateasca si 100 de lire pe luna din datorie. Acum, dupa 8 luni, a scos baiatul afara din casa spunind ca nu ii pasa, si o sa imi plateasca doar 100 lire pe luna din ianuarie incepind. Daca o dau in judecata, ce sansa am sa imi recuperez datoria? Eu am doar actele de la posta in care i-am trimis banii din Anglia.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CioCris , utilizator 12:27, 23 Noiembrie 2016
In cazul acesta incercati sa va intelegeti cu ea sa va plateasca 200 lire pe luna daca a scos baiatul din casa, daca nu vrea, deschideti proces si cereti-i banii inapoi.
Am incercat,dar nu vrea sa plateasca 200, doar 100, si nici asa nu cred ca o sa se tina de cuvint.. Eu as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa cistig procesul doar cu actele care le am,de la posta.
Eu cred ca aveti sanse avand in vedere chitantele de la Posta. Daca aveti si martori care stiu de intelegere e si mai bine. Incercati sa-i explicati ca daca nu se invoieste sa plateasca, va plati mai mult, celtuilelile de judecata tot in sarcina ei cad daca pierde procesul.
Sansele sunt discutabile daca nu aveti o intelegere scrisa chiar si olograf,ar trebui sa aveti si martori care sa confirme ce declarati dvs.
Martori am copiii mei si sora mea. Deci am sanse cu chitantele si martorii?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obliga fostul sot sa achite pensia alimentara la copil amariteiraluca84 amariteiraluca84 Buna ziua, Sunt divortata de fostul sot din 2014 ..anul trecut in 2018 am decis sa i mai acord inca o sansa pentru ca baiatul sa aibe un tata ..As avea multe ... (vezi toată discuția)
Pe datorie emiliano zapata emiliano zapata Buna,as avea nevoie de ajutor in urmatorul caz:detin un magazin mic in provincie si,asa cum se obisnuieste am dat marfa la un vecin pe cont sau pe datorie cum ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe numele pentru altcineva dalela23 dalela23 am si eu o problema destul de delicata.X-( acum aproximativ 2 ani am imprumutat din banca 47 milioana pentru mama mea, iar acum 1 an jumatate am luat un ... (vezi toată discuția)