avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare grile de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare grile de salarizare

Buna ziua!
Am o intrebare ceva mai specifica, asa ca voi incerca sa fiu cat mai clar in explicatii:
Lucrez in cadrul unui institut de cercetare autofinantat (salarizare este exclusiv din proiecte de cercetare). In acest moment, fac parte din comisia paritara pentru negocierea noului CCM. Problema este ca din proiectele nationale, salariul se negocieaza conform HG583/2015. Pentru proiectele europene (H2020), noile reglementari europene spun ca salariul este cel negociat (de incadrare). Astfel, din proiectele nationale se poate ajunge la un salariu mai mare decat din proiecte europene (ceea ce nu e normal).
Intrebarea mea este: vedeti o solutie prin care grilele sa poata fi diferite (de ex cand indeplinesti anumite conditii intri pe o grila, cand nu pe alta)? Introducerea maximului pentru toata lumea nu este o solutie, deoarece ar duce la incasari efective de aprox. 10% din salariu pentru mare parte a salariatilor.
Varianta la care m-am gandit eu (dar nu stiu cat de legala este) ar fi: introducerea a doua grile de salarizare (una pentru personal permanent, cu maxime mai mici) si una pentru personal angajat pe perioada determinata (specialisti de inalta calificare) cu maxime mai mari. Personalul cu proiecte europene de cercetare si-ar suspenda contractul pe perioada nedeterminata, trecand pe contract pe perioada determinata, pentru desfasurarea proiectului. Asta ar permite si ca la finalul acestor proiecte sa se revina la salarii mai mici.
Este legala o astfel de abordare? Sau vedeti o solutie mai buna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 20 Noiembrie 2016
Se pot stabili coeficienti de ierarhizare si nu doua grile de salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima forma a legii salarizarii unitare a bugetarilor - coeficienti vs. salariul minim Marius Enachescu Marius Enachescu Avocatnet.ro a publicat astazi ultima forma a proiectului legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice (forma actualizata ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)
Sistem salarizare sanda2s sanda2s Asa cum este precizat in lege, fiecare angajat este incadrat la un anumit cod COR din care rezulta o ierarhie functionala. Intrebarea este: in aceeasi ... (vezi toată discuția)