Buna ziua!
Am o intrebare ceva mai specifica, asa ca voi incerca sa fiu cat mai clar in explicatii:
Lucrez in cadrul unui institut de cercetare autofinantat (salarizare este exclusiv din proiecte de cercetare). In acest moment, fac parte din comisia paritara pentru negocierea noului CCM. Problema este ca din proiectele nationale, salariul se negocieaza conform HG583/2015. Pentru proiectele europene (H2020), noile reglementari europene spun ca salariul este cel negociat (de incadrare). Astfel, din proiectele nationale se poate ajunge la un salariu mai mare decat din proiecte europene (ceea ce nu e normal).
Intrebarea mea este: vedeti o solutie prin care grilele sa poata fi diferite (de ex cand indeplinesti anumite conditii intri pe o grila, cand nu pe alta)? Introducerea maximului pentru toata lumea nu este o solutie, deoarece ar duce la incasari efective de aprox. 10% din salariu pentru mare parte a salariatilor.
Varianta la care m-am gandit eu (dar nu stiu cat de legala este) ar fi: introducerea a doua grile de salarizare (una pentru personal permanent, cu maxime mai mici) si una pentru personal angajat pe perioada determinata (specialisti de inalta calificare) cu maxime mai mari. Personalul cu proiecte europene de cercetare si-ar suspenda contractul pe perioada nedeterminata, trecand pe contract pe perioada determinata, pentru desfasurarea proiectului. Asta ar permite si ca la finalul acestor proiecte sa se revina la salarii mai mici.
Este legala o astfel de abordare? Sau vedeti o solutie mai buna?
Sistem salarizare
sanda2s
Asa cum este precizat in lege, fiecare angajat este incadrat la un anumit cod COR din care rezulta o ierarhie functionala.
Intrebarea este: in aceeasi ... (vezi toată discuția)