avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine imi explica, va rog? Nereguli la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine imi explica, va rog? Nereguli la locul de munca

Buna ziua! Muncesc la un fast food unde se munceste in 2 ture in felul urmator,2 zile la munca ( 12 h / zi ) si urmatoarele 2 zile liber.In contractul de munca evident toti suntem trecuti cu 8 h / zi . Salariul meu dupa 1 an si putin la aceasta firma mi s-a spus ca va fi de 11oo bani in mana + bonuri ( 9.57 ron ) in total insumand 1300 de lei sa zicem. Acum incep intrebarile. E normal ca salariul meu sa fluctueze de la luna la luna ? Ex. In luna sepetembrie si noiembrie am muncit 16 zile in fiecare luna dar salariul din noiembrie a fost cu cativa zeci de lei . In septembrie am avut 10 zile c.o si noiembrie 5 c.o.,concediul fiind platit . Chiar si cu acest program de lucru si zilele acordate liber atunci cand pica o tura de sambata si duminica ,ele nu sunt considerate suplimentare? De exemplu mi se plateste o zi de suplimentar 80 lei cand renunt la o zi libera din programul 2 cu 2. Probabil ca si multi altii ma consider neindreptatit la programul asta si volumul de munca. Nu mai zic de faptul ca avem o ora pauza pe zi cica , teoretic,dar daca esti fumator ti se reproseaza iesirele dese chiar eaca uneori ele nu insumeasa 1h. Lucrez pe pos5 de bucatar. Rog avizatii si cunoscatorii sa-mi zica si mie unde se incalca legile muncii , daca salarizarea si prg sunt conforme cu codul muncii .

Cel mai recent răspuns: Un bucatar , utilizator 17:38, 20 Noiembrie 2016
Fluturasu octombrie
Total ore 126 ein care lucrate 126 1120
Stress. 11
Co calculat 5 350
Venit brut 1481
Somaj 0.5% 7
Pensie 10.50% 156
Somaj 5.5 % 81
Impozit. 178
Avans 410
Total retineri 832.00
Rest de plata. 649.00

Informatii suplimentare
venit net. 1390
Deduceri 280
Venut impozitabil 1110
S impoz tich tel 153

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, Am o nelămurire si anume daca timp de 12 ani am avut un anumit program la locul de munca de 3 zile la 12h cu 3 de liber si tot asa (1h pauza de ... (vezi toată discuția)