Buna ziua! Muncesc la un fast food unde se munceste in 2 ture in felul urmator,2 zile la munca ( 12 h / zi ) si urmatoarele 2 zile liber.In contractul de munca evident toti suntem trecuti cu 8 h / zi . Salariul meu dupa 1 an si putin la aceasta firma mi s-a spus ca va fi de 11oo bani in mana + bonuri ( 9.57 ron ) in total insumand 1300 de lei sa zicem. Acum incep intrebarile. E normal ca salariul meu sa fluctueze de la luna la luna ? Ex. In luna sepetembrie si noiembrie am muncit 16 zile in fiecare luna dar salariul din noiembrie a fost cu cativa zeci de lei . In septembrie am avut 10 zile c.o si noiembrie 5 c.o.,concediul fiind platit . Chiar si cu acest program de lucru si zilele acordate liber atunci cand pica o tura de sambata si duminica ,ele nu sunt considerate suplimentare? De exemplu mi se plateste o zi de suplimentar 80 lei cand renunt la o zi libera din programul 2 cu 2. Probabil ca si multi altii ma consider neindreptatit la programul asta si volumul de munca. Nu mai zic de faptul ca avem o ora pauza pe zi cica , teoretic,dar daca esti fumator ti se reproseaza iesirele dese chiar eaca uneori ele nu insumeasa 1h. Lucrez pe pos5 de bucatar. Rog avizatii si cunoscatorii sa-mi zica si mie unde se incalca legile muncii , daca salarizarea si prg sunt conforme cu codul muncii .
Fluturasu octombrie
Total ore 126 ein care lucrate 126 1120
Stress. 11
Co calculat 5 350
Venit brut 1481
Somaj 0.5% 7
Pensie 10.50% 156
Somaj 5.5 % 81
Impozit. 178
Avans 410
Total retineri 832.00
Rest de plata. 649.00