avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament achizitionat cu Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament achizitionat cu Prima Casa

Buna ziua,
In anul 2010 am achizitionat prin programul Prima Casa, impreuna cu prietenul meu un apartament. Din pacate acum cateva luni relatia noastra s-a finalizat si am ajuns si la subiectul "apartament". El isi doreste sa vindem apartamentul, sa achitam creditul si diferenta sa o impartim in mod egal...lucru nu tocmai echitabil tinand cont ca mai mult de 80% din investitiile aduse in apartament si cheltuielile cu tot ce inseamna intretinere, rata, etc...au fost suportate de mine.
Am vreo sansa sa pastrez apartamentul si sa-i returnez lui doar ceea ce a investit, puteti sa ma sfatuiti?
Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: RoxNic , utilizator 17:58, 21 Noiembrie 2016
Puteti sa pastrati dumneavoastra apartamentul, eventual sa solicitati partajul pe cale judiciara, daca prietenul se opune.

Suma de bani pe care trebuie sa o platiti prietenului cu titlul de sulta va fi stabilita, in principiu, conform inscrisurilor care dovedesc contributia acestuia.

O alta chestiune de luat in considerare este modul in care se va transa situatia din contractul de credit, caci, daca dvs. nu puteti dovedi ca detineti venituri suficiente pentru a putea acoperi intreaga rata, va trebui sa aduceti in garantie un alt codebitor/fidejusor sau un bun suplimentar, in caz contrar, banca poate sa nu aprobe renuntarea la calitatea de codebitor al prietenului, iar aceasta situatie poate avea impact asupra unui eventual partaj.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit si bunuri ascgmg ascgmg Buna ziua, Ma intereseaza care este din punct de vedere juridic cea mai corecta si echitabila varianta pentru situatia mea. In 2008 am luat un credit in ... (vezi toată discuția)
Soțul nu vrea să mă lase în apartamentul luat cu credit chiar dacă el nu plătește deloc, iar eu locuiesc cu copiii la mama. cum pot rezolva problema la partaj? Cata 86 Cata 86 Buna seara. Am doi copii minori și un credit cu prima casa luat doar pe numele meu fără garant si nu pot ajunge la o înțelegere cu soțul deoarece are ... (vezi toată discuția)
Urmas (fost sot) cu datorii la banca iciobica iciobica de curind a decedat fosta sotie,.-eram divortati cu acte din martie 2014-avea pe numele ei un credit de la rbs care nu il achita de vreo doi ani ,,am primit ... (vezi toată discuția)