avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Preluare atribuţii... fă bine şi asteapta sa vina ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Preluare atribuţii... fă bine şi asteapta sa vina raul

Sunt funcţionar public de execuţie într-o instituţie publică având calitatea de consilier juridic debutant. Având în vedere ca un compartiment din cadrul instituţiei în care activez duce lipsa de de consilier juridic principal, prin dispoziţia Directorului instituţiei respective s-a stabilit sa preiau atribuţiile îndeplinite de consilierul juridic principal pana ce această funcţie nu va mai fi vacantă. Întrebarea e următoare - oare as avea dreptul sa exercit atribuţiile care ii revin consilierului juridic principal, luând în considerare ca nu am vechimea acestei funcţii si daca este legală dispoziţia Directorului?
Cel mai recent răspuns: cernovschi , utilizator 08:24, 16 Martie 2017
Actul administrativ emis de directorul instituţiei (presupun că prin "dispoziţie" înţelegeţi un astfel de act şi nu o dispoziţie verbală) este nelegal, încălcând nenumărate prevederi din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici şi din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.
Va mulţumesc pentru răspuns .
Bună ziua. Aş vrea să vă mai întreb dacă vi se pare oportun să depun o cerere prin care să solicit expres Directorului instituţiei în care activez să dispună (la fel printr-o Dispoziţie) încetarea exercitării de către mine a atribuţiilor de serviciu ale consilierului juridic principal pe care le-am preluat, iar în cazul în care voi primi un răspuns nefavorabil/respingere, să mă adresez instanţei de contencios administrativ. Vă mulţumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)
Promovare pe functie publica de conducere marina.marina67 marina.marina67 Sunt functionar public clasa I din anul 2005,indeplinesc toate conditiile privind promovarea in functia publica de secretar comuna,am acordul ... (vezi toată discuția)
Un consilier poate inlocui un consilier juridic pe timpul concediului de odihna? carla_carla carla_carla Un functionar -consilier asistent cu studii juridice, in compartiment resurse umane poate inlocui consilierul juridic in timpul concediului de odihna al ... (vezi toată discuția)