avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot afla daca tatal a recunoscut copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot afla daca tatal a recunoscut copilul

Buna ziua! Am un copil din afara casatoriei, tatal nu a dorit sa il recunoasca la nastere. Ulterior m-a dat in judecata, dar am castigat fiindui respinsa cererea pe motiv ca nu avea calitate de a ma da in judecata. Cum pot afla daca l-a recunoscut? Voi fi anuntata? Precizez ca in certificatul de nastere la rubrica tata este liniuta. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 13:38, 22 Noiembrie 2016
Pentru ca tatal sa recunoasca copilul trebuie ca acesta sa dea o declaratie in acest sens la serviciul de stare civila sau la notar.
Da asta am inteles, dar cum pot afla daca a facut recunoasterea indifirent unde? Noul certificat al copilului imi este dar tot mie?
va prezentati la serviciul de stare civila pentru a intreba daca s-a dat o declaratie de recunoastere si pentru eliberarea unui certificat de nastere cu noile mentiuni
Noul certificat va va fi dat DOAR dvs. deoarece trebuie predat cel vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului dupa casatorie Onixonn Onixonn Buna ziua ! Am o fetita de un an si jumatate care nu este recunoscuta de tata.la rubrica tata in certificat fiind liniuta ea purand numele meu.In momentul de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Care este procedura ca sa il pot inregistra pe tatal biologic pe certificatul de nastere al copilului? GeorgianaAndronic GeorgianaAndronic Buna ziua. Am o fetita de 3 ani jumate. Dupa ce am nascut-o am facut singura certificatul de nastere iar acolo unde trebuia trecut tatal am preferat sa ramana ... (vezi toată discuția)