avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren cu chitanta de mana

Buna ziua!
O matusa a cumparat un teren cu chitanta de mana in anul 2007 si de atunci il stapaneste, dar nu are niciun act de proprietate pe el.
Problema este ca vanzatorul a decedat acum 2 ani si nu are niciun mostenitor.
Ce ar putea sa faca? Am observat ca la incheierea chitantei a fost si un martor..Mai poate face ceva daca nu exista niciun mostenitor?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: madalina15 , utilizator 16:59, 22 Noiembrie 2016
Actiune in instanta de judecata care sa emita o hotarare care sa tina loc de act de instrainare. Daca nu are niciun mostenitor atunci terenul va intra in posesia statului roman.
si daca a intrat in posesia statului roman, nu il poate chema in judecata? avand in vedere ca a achitat pretul...
Poate da in judecata si statul roman.

Instanta de judecata va pronunta o hotararea care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.
ok! multumesc, dar avand in vedere faptul ca nu exista mostenitori ai vanzatorului...cu cine se judecata? vanzatorul a decedat in anul 2010...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara titlu de proprietate szaszlevi szaszlevi Doresc sa cumpar un teren intravilan, aflat intr-o zona din muntii Gurghiu, dar care nu este intabulata. Proprietarul actual a semnat un contract de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Antecontract expirat gabrielsolon gabrielsolon am un antecontract incheiat iin 2006 pe un teren ,iar vanzatorul a decedat si mostenitori sau intabulat pe terenul care eu am vrut sa l cumpar acum ce cai de ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare MMariaS MMariaS Este valabila o promisiune de vanzare imobiliara sub semnatura privata si in prezenta unui avocat ?Sunt intr-un proces de revendicare teren ,apelul l-am ... (vezi toată discuția)