Exista posibilitatea admisa de lege,de divort de comun acord,astfel incat suma aferenta declansarii procedurii prin instanta sa fie utilizata in alte scopuri.
Asa cum spune Dl Grigore, daca sunteti de acord ambii soti, va descarcati de pe internet un draft de actiune de divort, o completati, semnati ambii soti , atasati documentele care se cer si o depuneti la judecatoria in a carei raza aveti domiciliul comun .
Daca insa este un divort cu copii minori (partaj ulterior), atunci speta se complica si onorariul avocat poate pleca de la baza de la 500Euro .
Depinde si din ce zona sunteti.
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat dion zona dumneavoastra (sau cu mai multi)...si astfel aflati onorariul.
O speta depinde nu numai de obiectul cauzei ci si de interesul partii care contacteaza avocatul, de mijloacele de proba pe care le are, de obtinerea mai multor drepturi etc. Ex. pastrarea numelui dobandit prin casatorie cand sotul nu este de acord.
O actiune de divort poate avea mai multe petite. Ex.: incredintare minori/ program de vizitare minori, pastrare nume dobandit prin casatorie, evacuarea sotului turbulent, beneficiul contractului de locatiune etc.
Astfel ca, acest subiect trebuie tratat cu avocatul pe care-l contactati si care, functie de complexitatea cauzei, de renumele avocatului etc. va va spune onorariul care, asa cum v-au spus colegii mei, difera de la avocat la avocat, iar aceste informaţii nu le veţi obţine de pe site. ;)
Onorariu avocat
simplis
La cat se ridica onorariul unui avocat pentru O.P. de evacuarea din imobil proprietate comuna in interesul minorului ,pana la solutionarea partajului? In ... (vezi toată discuția)