avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice Primarie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice Primarie

Primaria dintr-o localitate rurala a achizitionat de la un cetatean 40 mc lemne de foc pentru incalzirea sediului. De remarcat este faptul ca cetateanul respectiv nu detine nici un fel de autorizatie de exploatare si comercializare material lemnos pentru foc, ci numai un titlu de propietate pe 0,4 ha padure fag. Mentionez ca cei 40 mc lemne de foc vandute primariei nu au fost din padurea cetateanului respectiv, ci acesta a taiat arbori izolati care au crescut pe un camp din apropierea padurii lui. Primarul a facut o intelegere cu cetateanul respectiv ca îi plateste pe mc 150 lei dar sa mai aduca doua oferte cu sume mai mare de 150 lei pentru ca el sa fie castigatorul, fapt ce a fost rezolvat.
Intrebari:
1-. Primarul avea voie sa achizitioneze lemne de foc fara aprobarea Consiliului local printr-un proiect de hotarare ?
2-. Primarul avea dreptul sa achizitioneze lemne de foc de la o persoana neautorizata in vederea exploatarii si comercializarii lemnului de foc ?
3-. In vederea achizitionarii trebuia organizata si anuntata o licitatie ?
Cel mai recent răspuns: nelufloca , utilizator 19:44, 24 Noiembrie 2016
nelufloca a scris:

Primaria dintr-o localitate rurala a achizitionat de la un cetatean 40 mc lemne de foc pentru incalzirea sediului. De remarcat este faptul ca cetateanul respectiv nu detine nici un fel de autorizatie de exploatare si comercializare material lemnos pentru foc, ci numai un titlu de propietate pe 0,4 ha padure fag. Mentionez ca cei 40 mc lemne de foc vandute primariei nu au fost din padurea cetateanului respectiv, ci acesta a taiat arbori izolati care au crescut pe un camp din apropierea padurii lui. Primarul a facut o intelegere cu cetateanul respectiv ca îi plateste pe mc 150 lei dar sa mai aduca doua oferte cu sume mai mare de 150 lei pentru ca el sa fie castigatorul, fapt ce a fost rezolvat.
Intrebari:
1-. Primarul avea voie sa achizitioneze lemne de foc fara aprobarea Consiliului local printr-un proiect de hotarare ?
2-. Primarul avea dreptul sa achizitioneze lemne de foc de la o persoana neautorizata in vederea exploatarii si comercializarii lemnului de foc ?
3-. In vederea achizitionarii trebuia organizata si anuntata o licitatie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare padure Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de ... (vezi toată discuția)
Exploatare faneata andreipalcu andreipalcu buna seara. am o mare nelamurire... detin o proprietate privata intabulat, CF cu titlul de FANEATA este un teren de 4,5 HA pe care se afla de fapt padure in ... (vezi toată discuția)
Cota lemn de foc populatie ariana03 ariana03 Buna ziua Stie cineva care este prevederea legala in baza careia primariile pot atribui o cota lemn de foc pentru populatie? (vezi toată discuția)