avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intimat intr.un dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intimat intr.un dosar penal

Am primit o citatie de la Judecatorie avand calitatea de intimat..a
fost o plangere impotriva unei rezolutii a procurorului...,a urmat judecarea in instanta in camera preliminara,judecatorul a respins plangerea petentului ca inadmisibila,hotararea e definitiva!
Intrebarea mea este:Mai pot fi urmarit penal pt fapta respectiva,dupa aceasta decizie a instantei?
Multumesc anticipat pt raspuns!


Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:46, 23 Noiembrie 2016
Buna seara,
NU!
Are autoritate de lucru judecat asupra trimiterii in judecata in baza probelor existente la dosar in acel moment. Daca nu s-a prescris si apar noi probe (adica dovezi, nu schimbari de opinie ale expertilor), se poate dispune reinceperea urmaririi penale.

Un exemplu este a refuza trimiterea in judecata pentru omor cand nu s-a gasit arma crimei (adica fara nicio proba si judecatorul considera ca nu are de ce sa fie judecat respectivul, din moment ce la dosar nu exista nicio proba) si reinceperea urmaririi penale dupa ce s-a gasit arma crimei.

Daca se gaseste arma crimei si printr-un simplu test ADN poate fi identificat faptasul, deci exista suspiciune rezonabila, sigur ca urmarirea penala se poate redeschide, in privinta nevinovatiei suspectului neexistand autoritate de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat? aidu aidu hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce ... (vezi toată discuția)
Formulare plangere impotriva rezolutiei procurorului condor77 condor77 Am facut o plangere impotriva rezolutiei procurorului si prim procurorului prin care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si neinceperea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU BUna seara ! Se poate redeschide un dosar penal solutionat prin NUP deoarece fapta nu se regaseste in Codul penal . Am depus contestatie la procurorul ... (vezi toată discuția)