avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Concluzia analizei notiunilor (deocamdata provizorie, ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Concluzia analizei notiunilor (deocamdata provizorie, pe care va rog sa o comentati)

Concluzie, dupa parcurgerea celor 2 mesaje anterioare (A si B):
Faţă de cele expuse, se poate afirma ca notiunile analizate, in principiu (in esenţa lor) sunt sinonime dar reflecta mecanismele a doua sisteme economice diferite iar in practica au fost (sunt) determinate prin metode diferite, dat fiind faptul ca ele sunt caracteristice unor organizari sociale precum si unor sisteme economice fundamental diferite intre ele.

In consecinta, pentru a nu crea confuzii, atat justitiabillilor cat si expertilor judiciari, Instantele (si avocatii, in sustinerile lor) ar trebui sa foloseasca exclusiv notiunea de „VALOAREA DE PIAŢÔ.
Cel mai recent răspuns: SEBASTIAN VITTA , Expert judiciar 13:24, 27 Septembrie 2009
=D>
Eu unul sunt perfect de acord cu dvs!
Insa , vedeti dvs , aceasta "practica " unitara este greu de realizat! Greu deoarece presupune vointa la nivel legislativ dar si executiv...!Ori tocmai aceasta vointa ne cam lipseste!B-)
=D>=D>=D>
Consider ca trebuie impusa printr-o lege efectuarea de expertize judiciare si extrajudiciare dupa Standarde Internalionale de Evaluare, unde avem determinate toate elementele pentru o procedura completa am ajunge la o pratica "unitara". Este necesara o initiativa legislativa in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
SEBASTIAN VITTA, Expert judiciar
Sunt de acord =D>=D>=D>, dar cred ca va mai dura...:sorry:
Buna seara,

"Acţiunea legislativă a avut loc"
Este a MJ si am sărit din lac in puţ, deoarece nu mai este in vigoare OG nr.2/2000:
Aprobată prin:
L. nr.156/2002 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară, publicata in M.Of. nr. 249/15 apr. 2002
Modificată:
L. nr.37/2009
pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară şi a Ordonanţei Guvernului nr. 75/2000 privind autorizarea experţilor criminalişti care pot fi recomandaţi de părţi să participe la efectuarea expertizelor criminalistice
- modifică art. 10 alin. (1) lit. a), art. 13 alin. (1); introduce lit. a1) la art. 10 alin. (1), art. 101, art. 291
Modificată:
L. nr.178/2009
pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară
- modifică art. 10 alin. (1) lit. d), art. 11 alin. (3), art. 12, art. 14 alin. (2), art. 22, art. 32 lit. b), art. 33 lit. a), b) şi e); introduce alin. (2) la art. 1, art. 161; abrogă art. 33 lit. d); dispune republicarea

Cu stima
Buna dimineata!
Intr-u totul de acord cu dumneavoastra. Din punctul meu de vedere acest lucru nu se rezolva atat de usor avand in vedere ca avem foarte multi experti tehnici, avocati, magistrati care gandesc dupa vechile reguli. O lege nu poate schimba mentalitatea si din acest punct de vedere, tinand cont si de componenta parlamentului nostru ( unde ajunge de regula cine nu trebuie) e greu de presupus ca s-ar emite un astfel de act normativ.
Tot ce se poate face este o lupta continua cu "neuronii invechiti".

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara mars_on_line mars_on_line Buna seara,intrebarea este :este obligat un expert tehnic judiciar sa efectueze expertiza pt. care a fost desemnat de catre instanta daca nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Onorariu evaluator imobiliar ContSters54906 ContSters54906 Buna ziua. Rog stimatii colegi evaluatori (imobiliari) si nu numai, daca au bunavointa sa-mi indice si mie care este ordinul prin care se stabilesc ... (vezi toată discuția)
Onorarii experti judiciari Corina Capotã Corina Capotã Am avut zilele trecute o discutie pe tema onorariilor expertilor, la care mi s-a spus ca acestea nu pot fi cenzurate de catre instanta dar, opinia mea este ... (vezi toată discuția)