avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de acceptare succesiune

buna ziua..

zilele trecute m-a contactat o ruda sa ma roage sa semnez un act prin care sa renunt la ceva mostenire ....dupa cum urmeaza :

1. sotia mea este decedata in decembrie 2009
2. in termen de 6 luni de la deces , am dat o declaratie notariala prin care acceptam mosteniri din partea ei,..ca sot supravietuitor.
3. impreuna cu sotia decedata aveam casa si un imobil al firmei unde amandoi eram asociati.
4. Parintii ei au decedat unul inaite de decesul ei si celalat anul trecut.
5. Nici unul din parinti nu a dezbatut succesiuni de la ascendentii sau descendentii pe care i-au avut ,pentru diverse mase succesorale.
6.Sotia mea a avut o sora ,..decedata si ea in 2005, care are un copil in viata Ion si un sot in viata Vasile.
Sotia mea a avut o fata din prima casatorie Maria, in viata...iar impreuna nu am avut copii.
7. Ion doreste sa dezbata succesiunile din toate directiile din partea bunicilor lui decedati,( socrii mei)..dupa cum am spus mai sus,...si incearca sa contacteze mostenitori, ca sa-i determine sa semneze niste acte prin care acestyia sa renunte la ce li se cuvin !.

Intrebarile mele sunt :

1. ) Este suficienta declaratia mea notariala data in termen de 6 luni de la moartea sotiei , pentru ca eu sa fiu invitat sa particip la dezbaterile succesorale ce urmeaza sa se intample

de pe urma socrilor mei ( bunicii lui Ion ). Mentionez ca atunci cand am dat declaratia in 2010 , am facut-o gandindu-ma la masa succesorala care ne privea direct pe amandoi,..adica casa facuta impreuna si firmna deschisa tot impreuna.
2 .) Acopera acea declaratie orice mostenire la care ar fi avut dreptul sotia mea , ...de oriunde ar proveni ea ,...nu numai din ce bunuri am avut in comun ?!

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:59, 23 Noiembrie 2016
Buna seara
Acceptarea este totala
Asta inseamna ca ati acceptat TOt trecut, prezent si viitor.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat, intrucat acea declaratie s-ar putea sa nu-si produca efecte
Dvs ati acceptat doar mostenirea sotiei nu si a celorlalti. Pentru ceilalti termenul de optiune succesorala a trecut.Dezbateti succesiunea dupa sotie unde sunteti acceptant. La parintele decedat al sotiei inainte de decesul ei aveti dreptul dvs si fiica defunctei prin retransmitere insa trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat succesiunea expres sau tacit , iar la cel de al doilea parinte decedat dupa sotia dvs, nu avti dreptul la mostenire dvs, ci doar copilul sotiei prin reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen dezbatere succesiune ... silsanpat silsanpat buna ziua.. as avea urmatoarele doua cazurri de lamurit cat de cat : 1. ) eu sunt Florea S. , casatorit din februarie 1991 cu Florea Doina (acelasi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)