avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GARD INTRE VECINI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GARD INTRE VECINI

Am construit o casa intr-o zona in curs de constructie la periferie de oras, deci casele sunt destul de rar amplasate, iar eu de exemplu inca nu imi cunosc vecinii pentru ca nu au inceput lucrari de constructii pe nici un teren din cele 4 invecinate cu al meu. Referitor la gard, unde il construiesc in acest az? numai pe terenul meu? jumatate pe terenul meu si jumatate pe al vecinului? eu as prefera jumatate pe terenul meu si jumatate pe al vecinului, chiar daca platesc numai eu.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:55, 31 August 2009
Gardul se construieste pe razor , jumatate la dvs , jumatate la vecinul!B-)
SUCCES!
=D>
Regula este ca un gard se construieste pe linia de hotar.
Asta ar presupune ca jumatate din gard se va afla la dvs. jumatate la vecin.
Insa niciodata nu veti gasi linia corecta.
Ceea ce va intereseaza cred este de a verifica permanent amplasamentul si distantele din schita cadastrala.
Nu de alta dar ..daca veti face un gard costisitor ... ar fi pacat sa il daramati sau sa va judecati cativa ani cu vecinul pentru 5 - 10 centimetri.
Nu cred ca este o problema delimitarea unei proprietati in zilele noastre. Vine cu inginerul cadastrist si intaruseaza terenul conform ridicarilor topo. Dupa aceea obtine autorizatie de construire pentru gard de la primarie si isi ridica gardul!
Desi in practica multi ridica gardul fara autorizatie , eu prefer varianta perfect legala!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul fugitiv schimbă delimitarea proprietăților Florin Vaipan Florin Vaipan Bună ziua. Stau în oraș la curte pe coasta unui deal. Proprietatea are o delimitare în linie dreaptă cu un vecin de peste 80 de ani, așa figurînd în ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Mutare linie de hotar nica.sanda nica.sanda Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: In spatele casei ramase de la parinti ,(in care nu locuieste numei deocamdata, dar am vrut sa o ... (vezi toată discuția)