avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana cu pasaport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana cu pasaport

Buna ziua,

In ce conditii se poate angaja o persoana din Moldova cu pasaport? Ce implicatii sunt?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 23 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Pentru angajarea unui cetatean al unei tari care nu este in UE, este nevoie de o autorizatie speciala de munca pentru angajarea cetatenilor din alte tari, autorizatie eliberata de Oficiul pentru Imigrari. Procedura este anevoiasa si presupune si plata unor sume de bani cu titlu de garantie.
Se poate angaja in baza pasaportului, in condiile mentionate de legislatia in materie (dupa obtinerea unui aviz de angajare).
Nu uitati ca pasaportul trebuie sa fie in termen de valabilitate si sa aiba viza.
Începând cu 28 aprilie 2014 de cetățenii moldoveni pot călători fără vize spre România, cu conditia sa detina paşapoarte biometrice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)