avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Datele de contact ale tatalui in plangerea de abandon ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Datele de contact ale tatalui in plangerea de abandon sunt necunoscute

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu aceasta problema.
A fost facuta plangerea pentru abandon de familie, insa datele de contact ale tatalui nu sunt cunoscute, stim doar ca este intr-o alta tara (stim care).
S-au dat numerele de telefon ale parintilor, dar acestia refuza sa colaboreze.
Ce se intampla in continuare? Cel care se ocupa de plangere tot trage de mine sa ii dau un nr de tel, dar nu am.
Care este procedura? Nu ar trebui sa se faca cumva legatura in tara respectiva sa se afle ceva? Se da in urmarire respectivul?
Daca a lucrat cu contract pana acum, dar si l-a desfacut cand a aflat ca am demarat actiunea pentru a nu plati pensia de intretinere, se ia in considerare rea intentia?
Va rog sa ma lamuriti daca puteti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gams , utilizator 14:03, 23 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati in scris o plangere in care sa treceti TOATE datele cunoscute facand aceasta mentiune si solicitand comisie rogatorie cu tara unde se afla actualmente, invicati si art. 18 din Conventia Drepturilor Copilului republicata in Monitorul Oficial nr. 314 din 13 iunie 2001 la care Romania este parte.
Daca nu va descurcati solicitati ajutoruil unui avocat.
Am un avocat care m-a ajutat pana cand am depus plangerea de abandon.
Care este in continuare procedura? Am inteles ca avocatul pana aici si-a facut treaba, politistul de la sectie a ramas sa cerceteze si sa faca o propunere. Insa politistul este destul de subiectiv si a incercat sa ma convinga sa renunt la plangere, a spus ca ar trebui ca mama sa imi cresc singura copilul. Cum ma dezavantajeaza subiectivismul acestuia?
Ar trebui sa deleg avocatul sa verifice dosarul ca sa nu ma trezesc ca din propunere devine o solutie si totul se termina prost?
Sau cum stie avocatul cand sa intervina?
Imi pare rau daca m-am exprimat gresit, dar asta e ceea ce am inteles eu din cate am discutat cu diverse persoane care spuneau ca sunt in domeniu.
Ma intreb oare ce fac parintii singuri care nu dispun de banii necesari pt a apela la un avocat...
Și cei cu bani mulți la fel ca și cei fără bani, și cei cu avocat la fel ca și cei fără de avocat, nu vor obține BANI prin plângere penală.
Recuperarea prejudiciului se poate recupera în civil prin executare silita, nu prin plângere penală.
În penal, cel mult îl puteți condamna pe tata copilului cu suspendare, sau chiar și cu executare câteva luni de închisoare, și punct. - BANII pentru copil tot n-o să-i vedeți.
Nu inteleg de ce cel mult o condamnare cu suspendare. Cu ce il doare pe el?
Sunteti printre putinele persoane care a adus vorba de condamnare cu executare, pana si avocatul mi-a spus ca la asa ceva nici sa nu sper... Pacat. Banii oricum nu sper sa ii primesc, desi in cativa ani s-au tot adunat...
Si nu inteleg de ce atata pesimism pe avocatii astia, chiar nu se gaseste unul care sa lupte pana in panzele albe pentru copii? Eu sunt convinsa ca daca si-ar da interesul, toti parintii care nu au grija de copii ar ajunge la inchisoare.
Chiar daca legile sunt facute sa fie interpretate, se pare ca in cazurile acestea legile tin cu infractorii, iar avocatii doar isi iau banii sa faca niste hartii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal-neplata pensie de intretinere minor liana32 liana32 am judecata in caz penal cu fostul sot pt neplata pensiei alimentare ce se intampla daca el nu se prezinta? (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare la copil ileanaberinde ileanaberinde Am fost casatorita in Romania timp de 7 ani ,casatorie in urma caruia s-a nascut fetita noastra de 9 ani(la momentul actual).In urma divortului fostul sot ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)