avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu îngrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu îngrijire copil

Buna ziua! Ma aflu in Concediu Îngrijire Copil. Fetița mea va împlini 2 ani in Martie 2017. Soțul meu va opta sa nu beneficieze de concediu parental. Sunt însărcinată iar cel mai probabil copilul nr 2 se va naște cu câteva zile înainte sa împlinească fetița 2 ani.

Întrebarea mea este: dacă optez pentru concediu fara plata in luna tatălui si copilul se naște în luna aceasta de concediu fara plata, voi putea beneficia in CIC nr 2 de aceeași îndemnizatie ca si pana acum? Practic ma interesează sa stiu dacă concediul fara plata se considera tot Concediu de îngrijire a copilului.

2. dacă optez sa ma intorc la serviciu pentru câteva zile in Februarie, se recalculează indemnizația pentru cic2 ca si 85% din veniturile din primul cic? In cazul acesta as pierde evident financiar.

Alte discuții în legătură

Nastere bb2 in timpul concediu ingrijire copil 1 irina_duma irina_duma Buna, Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi lamuresc unele dileme. Am nascut pe 5.02.2007, iar acum sunt iar insarcinata, urmand sa nasc pe 11.08.2008, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal al 2lea copil elte elte Buna ziua, pe 1 sept. 2009 imi expira crestere primul copil, tot pe 1 sept 2009 voi avea 7luni cu al2lea copil. intrebari: incepand cu 1 sept pot intra in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic2 Maya04 Maya04 Buna ziua! In prezent sunt in CIC1 si as dori sa raman insarcinata cu bebe2. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pt CIC2 in toate situatiile ... (vezi toată discuția)