avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sustinator legal persoana varstnica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sustinator legal persoana varstnica

Buna ziua.

Ma aflu in situatia de a imi interna bunica intr-un camin de ingrijire pentru persoane varstnice.
Din ce am citit in "Legea nr. 17/2000, lege privind asistenta sociala a persoanelor varstnice, republicata in 2007", in astfel de situatii, costurile rezultate in urma unei astfel de internari sunt suportate dupa cum urmeaza
- 60% din veniturile persoanei care se interneaza
- diferenta fie de catre sustinatorul legal, fie de catre stat in cazul in care nu exista sustinatori legali.

Intrebarea mea catre dvs. este daca eu, in calitatea mea de nepot sunt considerat sustinator legal, avand in vedere faptul ca bunica mea nu mai are in viata nici sotul si nici singurul copil.

Intreb, pentru ca am primit din alte parti niste raspunsuri care se cam bat cap in cap.
Primul este ca doar rudele de gradul I sunt considerate sustinatori legali ( sot / copii), iar eu fiind nepot, sunt ruda de gradul II si nu sunt considerat sustinator legal. In situatia aceasta, neavand nici un sustinator legal in viata diferenta de costuri pentru internare o va acoperi statul.
Al doilea raspuns pe care l-am primit este ca eu sunt sustinatorul legal al bunicii mele, situatie in care, diferenta de costuri pentru internare o voi acoperi eu.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alex_c_t , utilizator 17:26, 29 Noiembrie 2016
Din pacate nu am primit nici un raspuns la aceasta intrebare. Ma puteti directiona va rog unde as putea sa adresez aceasta intrebare pentru a primi un raspuns?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt susținătorii legali ai unui vârstnic cu venituri mici? chifor_lia chifor_lia Am un bunic internat intr-un centrul pentru persoane varstnice,iar veniturile dansului nu acopera contributia de intretinere in camin.Eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil sub tutela alex_c_t alex_c_t Buna ziua. Situatia mea este un pic mai complicata , voi incerca sa o descriu cat mai bine mai jos : - bunica mea sufera de dementa alzheimer si este ... (vezi toată discuția)
Obligatia legala de intretinere cris0811 cris0811 Buna ziua! Sunt consilier juridic la un SPAS care are in subordine un camin pentru persoane varstnice, si ne confruntam cu o situatie mai... delicata. ... (vezi toată discuția)