Daca domiciliul si dotarile acestuia apartin exclusiv unuia din soti, aceasta conteaza ca o contributie la cheltuielie casatoriei? adica unul pune casa, celalalt banii? sau nu conteaza deloc si atunci eventualele reparatii se suporta in mod egal, de parca locuinta ar fi fost bun comun sau dobandita in comun?
Multumesc.
buna ziua,
Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii, cele realizate in perioada casatoriei sunt bunuri comune.
Daca doriti, puteti incheia o conventie matrimoniala.
Nu , suntem la partaj si fostul sot imi cere contravaloarea reparatiilor la bunurie mele deteriorate in timpul casatoriei (ex: s a stricat hidroforul meu dupa 3 ani de folosinta si de catre el, l a inlocut el si acum cere banii. Instanta a apreciat ca a avut o contributie de 75% la acest hidrofor care l a inlocuit pe al meu.
PS avem in vedere reparatii si renovari ale bunurilor mele (vopsit casa, inlocuirea unei canapele a mea, reparat asfaltul din curte etc). La aceste reparatii a primit o cota de 75%.
Partaj
MCristina75
Buna ziua.
In urma cu 4 ani am plecat din casa ( cu copilul care atunci avea 6 ani) pentru ca deja eram divortati de 1-2 luni si el continua cu certuri ... (vezi toată discuția)
Divorț
DaRaJus
Buna ziua,
In situatia data: 11 ani de casatorie, 3 copii, apartamentul in care locuim era cumparat de el dinaintea căsătoriei noastre, dar renovat ... (vezi toată discuția)