avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu conjugal

Daca domiciliul si dotarile acestuia apartin exclusiv unuia din soti, aceasta conteaza ca o contributie la cheltuielie casatoriei? adica unul pune casa, celalalt banii? sau nu conteaza deloc si atunci eventualele reparatii se suporta in mod egal, de parca locuinta ar fi fost bun comun sau dobandita in comun?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marlil , utilizator 22:40, 23 Noiembrie 2016
Marlil a scris:

dar nu conteaza ca a locuit in casa mea fara sa plateasca chirie si nici macar facturi?

Nu conteaza. A locuit in locuinta destinata familiei, astfel a avut calitatea de sot, nu de chirias.
Daca era chirias, ati fi avut semnat un contract de inchiriere a casei, pentru care ati fi platit impozit pe profit.
Facturi cu siguranta a platit, doar nu l-ati intretinut.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2016
Dapix, utilizator
da, din 43 de luni 9 facturi Enel, 9 la gaze si 7 la Apanova dovedite....a avut datorii de 23.000 euro, si a finantat firma proprie cu peste 215.000 lei in timpul casatoriei si a avut 15 procese cu fosta sotie in timpul casatoriei de care nu am stiut inainte. Toate acestea dovedite cu acte.
Salariul lunar de 2000 de lei...la fond s a hotarat ca a avut o contributie de 75% nedovedibila. Credeti ca se mai poate face ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj MCristina75 MCristina75 Buna ziua. In urma cu 4 ani am plecat din casa ( cu copilul care atunci avea 6 ani) pentru ca deja eram divortati de 1-2 luni si el continua cu certuri ... (vezi toată discuția)
Divorț DaRaJus DaRaJus Buna ziua, In situatia data: 11 ani de casatorie, 3 copii, apartamentul in care locuim era cumparat de el dinaintea căsătoriei noastre, dar renovat ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri si datorii conium conium Buna ziua , ca rog sa-mi raspundeti 1. Daca am posibilitatatea de a obtine mai mult decat 50% din bunurile cumparate impreuna in timpul casatoriei in ... (vezi toată discuția)