avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident din cauza unui pieton care a traversat pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie

Buna ziua,
Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta modalitate de a o repara.( nu pe banii mei).
In ziua de 21.11.2016 masina (condusa de ruda mea) intra in intersectie pe culoarea verde a semaforului si cand ajunge in celalalt capat al intersectiei, un pieton trece pe culoarea rosie a semaforului fara sa se asigure ca din partea stanga vine masina. Pentru a evita un accident grav ruda mea evita in ultima secunda pietonul si vireaza stanga lovind masina de pe contrasens frontal.
In acest caz au fost implicate 3 masini si un pieton care a fost usor accidentat si care a dus la producerea acestor daune.
Cele 2 masini implicate in accident vor fi reparate pe RCA-ul rudei mele dar ruda mea va ramane cu paguba produsa automobilului.
Cum pot recupera paguba de la pieton sau ce alta solutie as avea pentru a repara automobilul.

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:12, 7 Decembrie 2016
Eu in locul rudei Dvs nu as lasa ca paguba celor 2 autoturisme sa fie reparata pe asigurarea mea, deoarece din cele relatate nu el este vinovat de producerea accidentului. Sfatul meu este ca ruda Dvs sa apeleze la un avocat care sa ii analizeze concret situatia de fapt inainte de a da niste bani degeaba. Pietonii la traversare trebuie sa se asigure chiar si in locurile semnalizate, iar conform codului rutier trecerea pe culoarea rosie este interzisa. Astfel nu vad vinovatia rudei dvs.
Mult succes in demersurile ce urmeaza!
Responsabilitatea producerii evenimentului poate fi stabilita oficial doar prin procesul verbal intocmit de catre politia rutiera. Pe marginea acestui PV se poate discuta, se pot face expertize tehnice judiciare dispuse de instanta de judecata (daca se ajunge acolo). Restul pot fi doar speculatii.
Aceea zona(a trecerilor de pietoni) e restrictionata si orice accident produs e culpa comuna .
Si daca era oprit e de vina deoarece e interzisa oprirea in acea zona .
A
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
Pilu, utilizator
Ma mira faptul ca ruda dvs. a acceptat sa dea asigurarea in situatia in care nu este vinovata de producerea accidentului. cu toate ca nu este vinovata de producerea accidentului va uferi (pecuniar) intreaga perioada in care va fi proprietara unui autoturism. Ma refer la faptul ca va plati prime de asigurare majorate ca urmare a aplicarii sistemului bonus-malus.
Va trebui sa se stabileasca cu certitudine persoana vinovata de producerea accidentului. Procesul verbal incheiat de politie nu intotdeauna indica aevaratul vinovat de producerea accidentului.
Daca s-a deschis dosar de dauna reveniti asupra acceptului de a se repara autoturismele avariate pe asigurarea dvs. Se va ajunge la un proces in care se va stabili persoana vinovata de producerea accidentului. Din cele prezentate rezulta ca pietonul este persoana care a cauzat producerea accidentului.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident mortal Iuliaadr21 Iuliaadr21 Bună ziua! Dacă în urma unui accident a existat un deces, vina fiind a persoanei decedate deoarece sa băgat în fata mașini dinspre mijlocul șoselei(eu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)