avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scutire taxa de timbru sau asistenta judiciara gratuita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scutire taxa de timbru sau asistenta judiciara gratuita

Am un "act aditional la la contractul de imprumut autentificat cu nr....din..... la birou notar public m.v.,incheiat intre creditor m.m. cu domiciliul in ...........,si debitorii soti r.a.si r.t.,cu domiciliul in .....,se modifica urmatoarele:1)la suma de 2000 $ imprumutata la data de 22.01 2002,astazi 25.04.2002,debitorii mai imprumuta suma de 3000$,rezultand in total suma de5000$. Aceasta suma se acorda cu titlu de imprumut pana la data de 25.01.2003,mentinandu-se ipoteca ASUPRA IMOBILULUI SITUAT IN..............,proprietatea debitorilor." urmeza numele si semnaturile scrise de fiecare parte.Mentionez ca acest act aditional s-a facut doar intre parti,textul fiind redactat la calculator,fiind un act sub semnatura privata.Mentionez ca s-a achitat datoria din actul facut la notar,respectiv 2000$.Peste 2 luni expira termenul cand pot introduce actiune,dar nu-mi permit sa platesc taxa de timbru(cca. 10 milioane),exista o varianta sa pot scapa de taxa si daca am sansa sa castig,tinand cont ca suma nu a fost scrisa si in litere,nu s-a mentionat numarul de exemplare in cate s-au intocmit si nu are mentiunea"bun si aprobat".Are rost sa mai incerc?
Cel mai recent răspuns: gabi33 , utilizator 15:25, 25 Noiembrie 2005
ce actiune vrei sa introduci?in ce calitate?
actiune in pretentii in calitate de reclamant
Presedintele instantei poate sa va scuteasca de taxa de timbru in conditiile in care nu realizati venituri in nici un mod si in acest sens trebuie sa faceti dovada cu un certificat emis de catre DGFP teritorial .
Avand in vedere petitul actiunii si calitatea dumneavoastra de reclamant este putin probabil ca veti beneficia de o atare "facilitate" .
Apelati totusi la un avocat , acesta va studia actele si isi va forma o parere de ansamblu asupra sanselor de reusita a dosarului si daca totul e in regula si ii prezentati realitatea in mod just , este posibil sa va intelegeti si sa-i platiti serviciile dupa recuperarea debitului .
De asemenea , exista societati legal infiintate formate din avocati si consilieri juridici care se ocupa cu recuperarea creantelor fara sa avansati nici o suma , isi vor lua comision din suma efectiv recuperata .
Incercati si aceste variante , consultatia de cele mai multe ori este gratuita in astfel de situatii .


actiune in pretentii in calitate de reclamant
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2005
Admin, administrator
incearca intai o somatie de plata, e mai rapida, e aproape gratuita (sub 50 ron taxa, parca 34.5) si pare sa te incadrezi in conditii. Judecatorii sunt insa circumspecti in astfel de dosare intrucat pot banui o actiune camatareasca. Merita sa incerci
Am trimis somatie prin executor,dar nici un raspuns.Din cate stiu societatile de recuperari creante accepta doar daca e un inscris autentic,ceea ce nu e cazul meu.

Alte discuții în legătură

Recuperare creante apeiron2 apeiron2 As vrea sa va intreb daca ar merge sa ma folosesc de ordonanta de plata in cazul recuperari creante intre pers juridica si pers. fizice in baza unor ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in baza unui imprumut prin act de mana neautentificat robert_p_1979 robert_p_1979 Am dat cu imprumut 1500 EURO, dar am facut decat un contract de imprumut fara martori, dar semnat, datat , completat unele rubrici chiar de debitor… ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credite nedelcuc nedelcuc Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ... (vezi toată discuția)