avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scutire taxa de timbru sau asistenta judiciara gratuita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scutire taxa de timbru sau asistenta judiciara gratuita

Am un "act aditional la la contractul de imprumut autentificat cu nr....din..... la birou notar public m.v.,incheiat intre creditor m.m. cu domiciliul in ...........,si debitorii soti r.a.si r.t.,cu domiciliul in .....,se modifica urmatoarele:1)la suma de 2000 $ imprumutata la data de 22.01 2002,astazi 25.04.2002,debitorii mai imprumuta suma de 3000$,rezultand in total suma de5000$. Aceasta suma se acorda cu titlu de imprumut pana la data de 25.01.2003,mentinandu-se ipoteca ASUPRA IMOBILULUI SITUAT IN..............,proprietatea debitorilor." urmeza numele si semnaturile scrise de fiecare parte.Mentionez ca acest act aditional s-a facut doar intre parti,textul fiind redactat la calculator,fiind un act sub semnatura privata.Mentionez ca s-a achitat datoria din actul facut la notar,respectiv 2000$.Peste 2 luni expira termenul cand pot introduce actiune,dar nu-mi permit sa platesc taxa de timbru(cca. 10 milioane),exista o varianta sa pot scapa de taxa si daca am sansa sa castig,tinand cont ca suma nu a fost scrisa si in litere,nu s-a mentionat numarul de exemplare in cate s-au intocmit si nu are mentiunea"bun si aprobat".Are rost sa mai incerc?
Cel mai recent răspuns: gabi33 , utilizator 15:25, 25 Noiembrie 2005
Domnul george va dat o idee buna in sensul de a incerca o somatie de plata care nu este acelasi lucru cu actul intocmit de executorul judecatoresc ci , o metoda judiciara prevazuta de OG nr.5/2001 ce impune actionarea in judecata a debitorului cu o taxa de timbru modica . Revin si fa sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat sau la societatile de recuperari una este sa va informati personal si altceva este , scuzati-mi expresia "de a va lua dupa babele de la coltul strazii " .
evaluarea sanselor de castig al unui proces nu se face numai in functie de natura dovezii (inscris autentic sau nu). Relevanta unui inscris autentic consta in aceea ca poate fi investit direct, fiind titlu executoriu. Cred in continuare ca e bine sa incercati singura. E bine sa stiti, in eventualitatea ca doriti sa cesionati creanta, ca societatile care le cumpara ofera un pret inferior valorii acesteia, conditii in care poate deveni mai profitabil sa o recuperati cu ajutorul unui avocat, dat fiind ca onorariul platit acestuia precum si taxele de timbru sunt recuperabile in cazul unui succes
Multumesc d-lui costas si dl george,as vrea sa apelez la serviciile unor firme de recuperari creante(cu toate ca stiu ca nu prea discuta despre acte sub semnatura privata),dati-mi va rog cateva pentru a le contacta(telefon ,e-mail,adresa).Stiu ca sunt profesionisti si pot evalua corect sansele.
detaliati va rog ce intelegeti prin firme de recuperari creante si de ce credeti ca numai acestea va pot ajuta
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2005
George, Avocat
am mai avut cu o alta persoana aceeasi situatie ,la fond s-au prezentat,au recunoscut semnaturile,dar pe recursul facut de partea debitoare,instanta mi-a anulat actul pe motiv ca nu indeplineste conditiile art.1180 c.civil siart.1179 c.civil,adica nu s-a mentionat cate exemplare s-au intocmit si lipseste mentiunea bun si aprobat,de aceea as prefera sa cesionez la o valoare mai mica acest act aditional si nu vreau sa mai cheltui alti bani ca nustiu daca-i mai scot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante apeiron2 apeiron2 As vrea sa va intreb daca ar merge sa ma folosesc de ordonanta de plata in cazul recuperari creante intre pers juridica si pers. fizice in baza unor ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in baza unui imprumut prin act de mana neautentificat robert_p_1979 robert_p_1979 Am dat cu imprumut 1500 EURO, dar am facut decat un contract de imprumut fara martori, dar semnat, datat , completat unele rubrici chiar de debitor… ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credite nedelcuc nedelcuc Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ... (vezi toată discuția)